Vinné trhy v Mikulově nabídnou nejen víno

Hotel Zámeček opět připravuje prestižní vinařskou akci pod ochrannou známkou Mikulovské vinné trhy. Akce se bude konat ve všech prostorách areálu hotelu v sobotu 21. května od 10 hodin.

            „Poměrně málo vydařené loňské léto bohaté na srážky, ale zato dosti slunný podzim, způsobil krásně promíchané kyseliny v hroznech, které díky nejnovějším postupům a technologiím budou moci všichni, kdo k nám na košt zavítají obdivovat,“ řekl za pořadatele Josef Ševčík. Na návštěvníky také v areálu hotelu čekají vyhlášené regionální speciality, jako jsou domácí bramboráky, trdelníky, čabajky, pečené ryby, frgály apod.

            Novinkou letošních vinných trhů bude snoubení proteinových pokrmů s vínem, které představí katedra MZLU z Brna. „Jedná se o jedinečnou úpravu hmyzu s čokoládou, karamelem nebo česnekem,“ prozradil Ševčík.

            V rámci vinných trhů v Mikulově zároveň proběhne mistrovství tahání vína koštýřem ze sudu na čas, který bude moderovat zpěvák Jožka Šmukař. V loňském roce právě on sklidil velký obdiv návštěvníků, když mimo soutěž natáhl dvoulitrový koštýř pouze nosní dírkou za necelých deset sekund. Letošní ročník bude opět obohacen o mezinárodní kotlíkovou fazulňačku, která se bude vařit v kotlích pod širým nebem. Šampion vinných trhů a další ocenění vítězným vinařům budou předána ve 12 hodin. V průběhu celé akce vystoupí hudební skupina PLUS. Ve 13 hodin bude proveden slavnostní přípitek z vinné kašny před hotelem.

jich