22. ročník Mikulovského výtvarného sympozia “dílna“ se tradičně uzavře křtem katalogu

Dvaadvacátý ročník Mikulovského výtvarného sympozia “dílna“ 2015 je od léta minulostí, ale tradičně jeho ukončení probíhá až křtem katalogu. Loňský ročník vyvrcholí právě v sobotu 16. dubna v 17 hodin v budově bývalé hasičské zbrojnice v Mikulově.

„Sejdeme se s loňskými autory a společně pokřtíme katalog 22. ročníku s názvem HICE MMXV, který kromě rozhovorů s účastníky sympozia obsahuje také reprodukce uměleckých děl, jež se stala součástí sbírky MVS “dílna“. Jsou zde i reprodukce ostatních děl, která autoři v průběhu loňského sympozia vytvořili,“ řekla za pořadatele Marcela Šimánková z Městského úřadu Mikulov.

Součástí akce bude také krátké představení vize proměny hasičské zbrojnice a jejího spojení s “dílnou“. Večer pak bude pokračovat v Rodinném vinařství Mikulov na ulici Vídeňská 5, kde bude od 18.00 hodin připraven další kulturní program.

Produkcí letošního ročníku byla pověřena Kateřina Šílová a Jana Frantelová, které spolu s Petrem Veselým, který je kurátorem pro rok 2016, již pracují na přípravách v pořadí již 23. ročníku MVS “dílna“, který proběhne v termínu od 16. 7. do 13. 8. 2016.

js

dilna1