Febiofest opět v Mikulově

Třiadvacátý ročník Febiofestu se o třetím dubnovém víkendu přesune do Městského kina v Mikulově. Vybraná filmová díla se vymykají běžné komerční produkci a nabízejí zamyšlení nad závažnými tématy současnosti. Určitě potěší náročné diváky a příznivce současné kinematografie.

„Mikulov se stal součástí prestižního projektu Febiofest již po třetí. V letošním roce nabídneme divákům celkem pět filmů a také speciální projekci pro školy. Věřím, že tak potěšíme místní zájemce o film a kulturu,“ uvedla programová produkční Alice Vaňkátová.

Festival zahájí v pátek 15. dubna slovensko-český snímek Eva Nová, v hlavní roli s Emílií Vašáryovou. Příběh ženy, která udělá vše proto, aby znovu získala přízeň člověka, kterého v životě nejvíc ranila – svého syna. Produkce začíná v 19 hodin.

V sobotu v 17 hodin se bude promítat český film Prach režiséra Víta Zapletala. Jedná se o subtilní rodinné drama, které se z běžné české tvorby vymyká přirozeným akcentem křesťanské víry. V 19.30 hodin pak bude promítací plátno patřit americko-kanadskému hororu Čarodějnice.

V neděli od 17 hodin se bude promítat drama Čistič slovenského režiséra Petra Bebjaka. Festivalové ozvěny pak v 19.30 uzavře film Já, Olga Hepnarová. Jedná se o příběh mladé ženy, která v roce 1973 nasedla do nákladního auta a v centru Prahy zabila 8 lidí. Za svůj čin byla v roce 1975 jako poslední žena na území Československa popravena.

Vstupné je 89 korun. Lístky je možné rezervovat na www.kino.mikulov.cz nebo zakoupit předem v TIC Mikulov.

lk

febiofest