Divá Bára v podání boleradických divadelníků poprvé v Mikulově

Boleradický divadelní spolek bratří Mrštíků zavítá v pátek 18. listopadu do Mikulova. Od 19.30 hodin sehraje v mikulovském kině jednu ze svých nejúspěšnějších a nejnavštěvovanějších dramatických adaptaci známé povídky Boženy Němcové Divá Bára.

Autorem dramatizace příběhu Báry, bojující za svobodu a právo na štěstí, je Milan Uhde. Režisérka hry Alena Chalupová upravila jeho původní scénář a doplnila ho českými lidovými písněmi. Tento silný lidský příběh nastudovali boleradičtí ochotníci, jejichž divadelní působení na Moravě je již fenoménem. „Divadlo v Boleradicích zapustilo hluboké kořeny a získalo bohaté zkušenosti díky více než stoleté tradici. Během této doby se zde vystřídaly stovky ochotníků a na zdejším jevišti byly uvedeny desítky premiér her všech žánrů. Každou sezónu se na našich prknech odehraje až sedmdesát ochotnických představení, včetně dětských,“ říká předsedkyně spolku Iva Kahounová.

Vstupenky si můžete zakoupit v předprodeji v Turistickém informačním centru Mikulov na Náměstí za 120 Kč, před začátkem představení za 150 Kč.

js

divabara8