Setkání folklórních souborů pod Taneční horou

Poslední dubnový víkend se na mikulovském náměstí potkají folklorní soubory na tradičním Setkání souborů pod Taneční horou.

Na pódiu se v pátek 27. 4. a sobotu 28. 4. vystřídají místní soubory i zahraniční hosté. Mimo jiné přivítáme smyčcovou kapelu z Maďarska Attila Miho and friends a folklórní soubor Marjánka z Vídně.

„Diváci si budou moci vychutnat nejen tradiční moravské muziky, ale i ochutnat kousek maďarského folklóru, který je zavede na hudební cestu z maďarské příhraniční vesničky až do malebné krajiny rumunského údolí Gyines,“ láká na akci produkční Petra Stránská.

Pátek bude věnován místním souborům. Od 18 hodin si můžete poslechnout cimbál v podání CM Kasanica a DM Mikulovanka. Následovat bude taneční vystoupení NS Pálava a Pálavští senioři za doprovodu CM Píšťalenka.

V sobotu se můžete těšit na dětské folklórní soubory Pálavánek a Palavěnka, které zatančí za hudebního doprovodu CM ZUŠ Mikulov. Vystoupí také hostující soubory Marjánka z Vídně, dětský folklorní soubor Špačci s CM Hrozének z Hroznové Lhoty a DFS Borověnka z Boskovic.

Odpolední program bude pokračovat vystoupením starších folklorních souborů jako je NS Pálava, Pálavští senioři, Velen z Boskovic, Mužáci z Novosedel a maďarského hosta Attila Miho and friends.

K folklóru neodmyslitelně patří i víno, a proto je součástí setkání souborů i Mikulovská přehlídka vín. V sobotu si tak na náměstí budete moci vychutnat nejen muziku, ale i vína z moravských vinohradů z produkce vinařského spolku Moravín.

Vstup na akci je volný.

Kateřina Hučková

Setkání pod Tanzbergem 2018 02 500x707px