Pálavské vinobraní proběhne v Mikulově již následující víkend 

Letošní Pálavské vinobraní, které se tradičně koná druhý zářijový víkend v našem malebném městě Mikulově, opět nabízí kyvadlovou dopravu zdarma, šetrnost k životnímu prostředí a nově také internetové připojení během konání akce.

Ohleduplnost k životnímu prostředí
I v tomto roce se pořadatelé třídenního festivalu rozhodli podpořit životní prostředí a po loňské zkušenosti, kdy poprvé návštěvníci popíjeli své pití z vratných, a ne z jednorázových plastových kelímků, se tak Mikulov opět stává čistějším a šetrnějším místem k přírodě. „Mikulov během tří dnů navštíví několik desítek tisíc návštěvníků, je pro nás důležité, aby se město snažilo snížit produkci plastových odpadků, Mikulov je následně i pro návštěvníky mnohem čistějším a příjemnějším místem,“ říká Petra Eliášová, ředitelka pořádající společnosti Mikulovská rozvojová. „Návštěvníci samozřejmě víno, které neodmyslitelně patří k Pálavskému vinobraní, budou i nadále degustovat ve skleničkách,“ dodává Irma Konešová, hlavní produkční celé akce.

Internetové připojení a mobilní aplikace

Nově se návštěvníci mohou těšit na internetové připojení v podobě wifi signálu, a to zcela zdarma. Pokrytí bude v uzavřených zónách města, tedy na mikulovském náměstí a zámku, ale také na amfiteátru, kde se každoročně představují největší hudební hvězdy české a slovenské hudební scény. „V letošním roce jsme se rozhodli vyjít návštěvníkům vstříc, neboť neustále více a více návštěvníků využívá mobilní data a snaží se o své zážitky ihned podělit se svými přáteli na sociálních sítích,“ říká ředitelka pořádající společnosti. „Současně jsme pro návštěvníky připravili opět mobilní aplikaci Pálavské vinobraní, ve které je kompletní program, mapa města a další užitečné informace. Nebude tak nutné listovat v klasickém papírovém programu, který však samozřejmě bude k dispozici na všech pokladnách a v Turistickém informačním centru. Aplikaci lze stáhnout pro mobilní zařízení s operačními systémy iOS a Android,“ dodává Petra Eliášová.

Kyvadlová doprava
V pátek a sobotu bude pro všechny návštěvníky k dispozici kyvadlová doprava zdarma a bude rozvážet cestující do frekventovaných míst po celém městě. V pátek je kyvadlová doprava připravena od 17. hodiny odpolední s intervalem po 30 minutách, od 20. hodiny večerní již v intervalech po 15 minutách. V sobotu je kyvadlová doprava zajištěna již od 10. hodiny dopolední a až do půlnoci. „Snažíme se našim návštěvníkům zajistit co největší pohodlí při přepravě v rámci Mikulova a podpořit tak využívání záchytných parkovišť na krajích města,“ říká Irma Konešová. Posílené spoje jsou i s okolními obcemi, přeprava vlaky i autobusy je zajištěna v rámci IDS JMK.

Kompletní program i všechny užitečné informace o vstupenkách, dopravě, ubytování nebo parkování najdete na webových stránkách www.palavske-vinobrani.cz, Facebooku i Instagramu. Permanentka na místě stojí 700 Kč, pro mikulovské občany byl zvýhodněný nákup permanentek do června tohoto roku za 300 Kč.

Dominik Ryšánek

170828 Prezentace Vinobrani