Slavnosti města Mikulov TROCHU JINAK

O Slavnosti města Mikulov nepřijdete, jen letos proběhnou trochu jinak. Účinkující zprostředkujeme alespoň virtuálně, pro bylinky, medy nebo sýry si však na Farmářský trh 16. května zajít můžete.

Vzhledem k současné situaci a omezení nejen kulturních akcí byl pořadatel akce Mikulovská rozvojová nucen pozměnit koncept akce. V průběhu května se na oficiálním facebookovém profilu města Mikulov objeví u události Slavnosti města Mikulov videa účinkujících, kteří měli vystoupit v rámci akce. Pro podporu myšlenky akce je pro zájemce připraven speciální kvíz s podtitulem „Jak znáte své město“. Pravidla kvízu i věcné ceny, které jsou pro zájemce připraveny, naleznete na facebookové události.

Farmářský trh na Náměstí
Tradiční jarmark nahradí Farmářský trh, který se uskuteční v sobotu 16. května, a to od 10.00 do 16.00 hodin na mikulovském Náměstí. Účast přislíbili prodejci s výrobky sýrů, medů, bylinek či marmelád.

„Tradiční jarmark sice letos proběhnout nemůže, to nás však neodradilo celou akci zrušit a rozhodli jsme se nastalé situaci přizpůsobit a nabídnout občanům alespoň farmářský trh. Tímto vyzýváme farmáře, pokud by měli zájem se trhu zúčastnit, aby se nám ozvali e-mailem na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonicky 601 055 338 paní Pimkové, bližší informace o podmínkách prodeje sdělíme všem zájemcům obratem,“ uvedla ředitelka pořádající společnosti Petra Eliášová.

Zrušené akce
Z důvodu vládních nařízení se tak letos neuskuteční Setkání souborů pod Taneční horou, Mikulovská přehlídka vín, festival Křehký Mikulov 2020, Den dětí, 4. ročník Mikulovských ozvěn Zlín Film Festivalu, Concentus Moraviae a Krojované hody.

Ostatní akce proběhnou za předpokladu, že bude k dispozici brzké stanovisko vlády, za jakých okolností lze kulturní akce pořádat.

Pálavské vinobraní?
Častým dotazem je otazník nad největší akcí regionu – Pálavským vinobraním. „V současné chvíli pokračujeme v přípravách Pálavského vinobraní, čekáme však na stanovisko vlády, které stále není k dispozici. Nyní se dá pouze spekulovat, zda se akce od září budou moci konat i v takto velkém rozsahu, jakým je Pálavské vinobraní, které každoročně navštíví v průměru 50 tisíc návštěvníků,“ doplňuje Petra Eliášová. (pozn. red.: odpovědi jsou aktuální k datu 27. 4. 2020)

Májový víkend s Muzejní nocí až na podzim
Změna termínu se týká muzejní noci, která se neruší, ale prozatím jen přesouvá. Muzejní noci v celé České republice jsou přesunuty na podzim 2020, a proto i mikulovská Muzejní noc proběhne 16. října.

„Návštěvníkům otevřeme všechny muzejní expozice a výstavy, program se bude věnovat oslavě 450. výročí narození kardinála Františka Dietrichsteina. Těšíme se na všechny návštěvníky, kteří si s námi přijdou užít Muzejní noc i na podzim,“ zakončuje Anna Soldánová, PR manažerka Regionálního muzea v Mikulově.

Návštěvníkům se v rámci nového termínu muzejní noci otevřou také brány Dietrichsteinské hrobky, kostel sv. Václava a místní galerie.

Tým Mikulovská rozvojová

farmarsky trh