Mikulovské výtvarné sympozium “dílna“ letos již po dvacáté sedmé

Prostory mikulovského zámku se v červenci a v srpnu opět promění ve výtvarné ateliéry. Svá díla tam budou tvořit účastníci již 27. ročníku Mikulovského výtvarného sympozia “dílna“, které bude slavnostně zahájeno v sobotu 11. července.

 Pod vedením kurátora a malíře Tomáše Tichého se letos v Mikulově představí Aleš Brázdil, Kryštof Hošek, Ondřej Oliva, Hana Puchová, Adam Štěch a Jakub Tomáš. Pokud epidemiologická situace z posledních týdnů dovolí, tak přijedou i zahraniční účastníci, a to Vitaly Pushnitsky a Alexander Tinei. Jako host sympozia byla pozvána mikulovská rodačka Marie Tomanová, uznávaná fotografka, která momentálně žije v USA. Teoretikem letošního ročníku bude Petr Vaňous a celý tým ještě doplní technický asistent.

Letošní ročník “dílny“ přinese kromě tradičních akcí – den otevřených dveří, autorské čtení atd. i několik novinek v podobě propojení s on-line světem.

27. ročník Mikulovského výtvarného sympozia “dílna“ se koná od 11. 7. do 8. 8. 2020, kdy budou nově vytvořená díla všech účastníků představena na slavnostní vernisáži.


Hlavním pořadatelem Mikulovské výtvarného sympozia je město Mikulov a spolupořadatelem Regionální muzeum v Mikulově. Sympozium je pořádáno za finanční podpory Ministerstva kultury ČR.

Více informací na www.artmikulov.cz


M. Šimánková, Město Mikulov

dilna