Klub seniorů informuje

Ohlédnutí se za pěknými akcemi, které se v první polovině měsíce února uskutečnily.

Dne 6. února se naši členové zúčastnili fašankové obchůzky s babkovníky a maškarami na Náměstí v našem městě. Mnohé členky velmi aktivně převlečené za maškary. Tato tradiční masopustní akce je vždy velkým lákadlem pro celou řadu našich spoluobčanů, ale i turistů. Dne 10. 2. to byla další akce Šikovné ruce s vynikající Ivou Šrámkovou. Tentokrát se nás sešlo hodně a vyráběli jsme opravdu krásné jarní dekorace. Vedení klubu paní Ivě Šrámkové za její ochotu a obětavost moc děkuje a už teď se těšíme na další setkání.

Celý měsíc leden a únor členky pěveckého sboru při Klubu seniorů připravovaly kulturní programy na 24. únor (pochovávání basy) a také na měsíc březen, včetně tanečního vystoupení na tradiční Josefskou zábavu pod vedením paní Karly Kováčové, Ludmily Kolouchové a Zdislavy Fajkusové. Činnost pěveckého sboru je pravidelná, ale především velmi svědomitá. Jejich vystupování na našich společných akcích je nutno ocenit. Pěvecký sbor byl doplněn novými perspektivními členkami, a to je rozhodně ku prospěchu věci. Poděkování patří Marii Babicové a Martě Zbořilové za ochotu a obětavost při přípravě materiálů pro pěvecký sbor a další věci. Děkujeme!

V posledním období jsou naše členky dotazovány mnohými seniorkami (ne z našeho klubu), že nám prý hromadně odcházejí členové. Opak je pravdou! V každé organizaci, která pracuje převážně se seniory, je úbytek během roku běžný. A to z důvodu úmrtí, umístění v různých sociálních zařízeních a také těžké nemoci. Přicházejí mezi nás noví a podstatně mladší členové. Potěšitelné pro nás však je, že našich velkých společných akcí (v měsíci dvě) se pravidelně zúčastňuje šedesát a více seniorů. Jen členů pěveckého sboru je jednadvacet a je nás každé úterý plná klubovna. Mrzí nás však, že se v naší společnosti neustále zhoršují mezilidské vztahy. Ochota k obětavosti, k pomoci a ke spolupráci s jinými organizacemi se jaksi nenosí. Chybí úcta jednoho k druhému. A to je pro nás pro všechny velká škoda.

Akce v měsíci březnu

9. 3. Oslava MDŽ + kolo štěstí – 14 hodin, Centrum, v kulturním programu vystoupí děti MŠ Habánská a členové našeho pěveckého sboru.

16. 3. Josefská zábava – 14 hodin, sál Centra, kulturní program členů pěveckého sboru a hudba z Dolních Kounic.

23. 3. Plavání Aqualand Moravia Pasohlávky, odjezd v 9.15 hodin z předem určených stanovišť. Přihlásit se můžete dne 16. 3. na naší společné akci nebo na telefonním čísle: 723 715 533.

30. 3. Velikonoční párty – 14 hodin, sál Centra, o pěkný a vtipný kulturní program se i tentokrát postará náš pěvecký sbor a k tanci a poslechu zahraje pan Miloš Škamrada.

Blahopřejeme našim členkám, a to paní Boženě Karáskové a Emilii Kozlíkové, které se v měsíci březnu dožívají významného životního jubilea. Přejeme vše nejlepší, především však pevné zdraví a hodně spokojenosti do dalších let!

Libuše Danielová