Den Země bude plný soutěží a s prohlídkou jeskyní

Letošní tradiční oslavy DNE ZEMĚ v Mikulově se budou konat v sobotu 16. dubna opět v přírodní rezervaci Na Turoldu. Hlavním organizátorem oslav je již potřetí Správa Jeskyně Na Turoldu. Její vedoucí Jiří Kolařík se svými kolegy a dalšími občanskými sdruženími připravuje pestrý program akce. Hliník ani baterie se ani v letošním roce už vybírat nebudou.

Během oslav, které začnou v deset hodin, si na své přijdou jak malí, tak velcí návštěvníci. Dopolední část programu a soutěže budou pro všechny věkové kategorie. Na několika stanovištích mohou soutěžit v síle, šikovnosti, ve střelbě či v postřehu i děti mladší pěti let a rodičovský tandem. V pravé poledne bude vyhlášení vítězů dopoledních soutěží. „Všichni, kdo budou soutěžit, se mohou těšit na zajímavé ceny, které nám věnovali sponzoři,“ říká Jiří Kolařík.

O kulturní část programu se postarají malí divadelníci z dramatického kroužku DDM Mikulov, kteří ve 12.45 hodin sehrají představení „Pohádka pošťácká“. Ten, kdo si bude chtít zasoutěžit i odpoledne, bude mít také možnost od 13.15 do 15.15 hodin. A opět se bude hrát o zajímavé ceny. „Pro všechny návštěvníky DNE ZEMĚ je jako již tradičně připravena netradiční bezplatná prohlídka jeskyní, a to od 9 do 16 hodin,“ řekl na závěr za organizátory Jiří Kolařík.

js

JESKYNE LETAK 2016