Nová autobusová linka spojí turisticky atraktivní oblasti jižní Moravy a Dolního Rakouska

S prvním prázdninovým dnem začne fungovat nová sezónní autobusová linka Turistbus, která bude o víkendech několikrát denně jezdit mezi Podivínem, Lednicí a Valticemi na moravské straně, Herrnbaumgartenem, Poysdorfem, Falkensteinem a Drasenhofenem na straně rakouské, a pak zpět na Moravu přes Mikulov, Pernou a Pasohlávky. Toto atraktivní a pro rozvoj cestovního ruchu strategické rozhodnutí posvětili 23. června zastupitelé Jihomoravského kraje.

„Prioritou vzájemné spolupráce Jihomoravského kraje a země Dolní Rakousko v oblasti veřejné dopravy je kromě pravidelné dojížďky za prací a do škol také přeshraniční cestovní ruch. Nová linka přiblíží rakouským turistům atraktivní turistické lokality jižní Moravy, jako je Pálava, Lednicko-valtický areál nebo Aqualand v Pasohlávkách. Stejně tak budou mít (nejen) Moravané snadnější přístup k zajímavostem Dolního Rakouska,“ představil cíle autobusového spojení náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro dopravu a majetek Roman Hanák. Turistbus také zlepší dopravní obslužnost na trase Valtice–Lednice–Podivín a v řadě obcí výrazně zvýší počet víkendových spojů směrem do Brna.

V červenci a srpnu oba spoje turistického autobusu vyrazí z Aqualandu přes Mikulov do Poysdorfu také v pátek. „V době Pálavského Vinobraní a současně probíhajících vinařských slavností v Poysdorfu bude na lince zajištěn i zvláštní noční spoj,“ uvedl Jiří Horský, ředitel společnosti KORDIS JMK, která koordinuje Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje.

Atraktivní nabídku spojů doplní i atraktivní cena: „O víkendu mohou cestující využít turistickou jízdenku Pálava, která platí 24 hodin od zakoupení u řidiče na všech autobusových i vlakových spojích IDS JMK v oblasti Pálavy včetně Břeclavi i rakouského území. Za 100 korun mohou o víkendu bez starosti cestovat s jednou rodinnou jízdenkou Pálava celý den až 2 dospělí plus 3 děti, “ dodal Jiří Horský.

Díky Turistbusu se Poysdorf i okolní turisticky zajímavé obce stanou dobře dosažitelné i ve směru od Brna, Břeclavi, Znojma či Hodonína. Současně se výrazně zlepší dostupnost Lednice a Valtic pro hosty ubytované v autokempu Merkur v Pasohlávkách a opačně Aqualand Moravia i autokemp Merkur se stane dobře dostupným i pro hosty ubytované v Lednici, Valticích, Břeclavi a dalších obcích.

Spoje si můžete vyhledat na www.idsjmk.cz/turistbus

 

js

bus1