Červen v G-centru

Polovina roku je za námi… zdá se nám, že ten čas v poslední době nějak moc utíká. Ani jsme se nenadáli a je tady léto – sluníčko, prázdniny, voda, moře, cestování, čas dovolených, odpočinku a pohody.

V úterý 7. června jsme společně grilovali na naší krásné zahradě. Jako překvapení pro seniory bylo připraveno vystoupení zájmového kroužku mažoretek při DDM v Mikulově. Počasí bylo prima a s třetí hodinou odpolední bylo zahájeno vystoupení skupiny děvčat s názvem „optimista“. Moc se nám líbilo a aplausem jsme poděkovali za úvod odpoledního programu. Pokračovali jsme pohybovými aktivitami, odpočinkem a povídáním s ochutnávkou vína či piva. Na grilu byly připraveny placičky z mletého masa, servírovány byly se zeleninou a chlebem.

Děkujeme vedoucí kroužku a mažoretkám s maminkami za příjemné vystoupení, dodavateli stravy za přípravu jídla, pracovnicím a sociálnímu pracovníkovi Radkovi za péči a grilování masa.

Ve dnech 3. a 14. června proběhly na žádost našich uživatelek společné oslavy narozenin: popřáli jsme zdraví a pohodu paní Marii M. a paní Anně K. 5. června jsme s kytičkou popřáli paní Žofii G.

Děkujeme za občerstvení a víno, oslavy jsme si užili v příjemné a přátelské atmosféře.

Naše aktivity ve volném čase byly směřovány k rukodělných pracím, hodně nám pomáhali učni SOU při praktickém výcviku, vyráběli jsme dekorace, rehabilitační pomůcky či si upekli oblíbenou dobrotu.

Máme podanou žádost o grant z fondu Nadace ČEZ: jedná se nám o pořízení pojízdného elektrického zvedáku, který bude odpovídat našim potřebám v péči a usnadní práci nejen personálu, ale hlavně uživatelům. Projekt bude podporován v rámci mobilní aplikace EPP – Pomáhej pohybem a budeme mít možnost s podporou Vás – obyvatel našeho města, přátel či známých aktivním pohybem pomoci k dobré věci. O vývoji přidělení dotace Vás budeme informovat na našich webových stránkách, na Facebooku a pokud budete chtít pomoci, už nyní si můžete do svého chytrého telefonu stáhnout zmiňovanou aplikaci a při pohybových aktivitách sbírat body, které následně můžete darovat a tím podpořit náš projekt. Věříme, že nám pomůžete!

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách: www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous

gcentrum

 

Grilování

 

Vystoupení mažoretek