Důchodci v létě

V červnu sice ještě léto nebylo, ale letně laděné akce se už konaly.

Ve středu 8. 6. byl JENTAK ve znamení grilování, 9. 6. vycházka kolem Turoldu do Bavor. 13. 6 následoval Aqualand a 14. 6. zájezd. Nejprve jsme si prohlédli historický, krásně zrekonstruovaný a částečně funkční mlýn ve Slupi na Dyjsko-mlýnském kanálu ze 13. století. Pak jsme přejeli do Přímětic, kde je velmi pěkně zpracovaný Památník Prokopa Diviše včetně repliky jeho „meteorologické mašiny“. V poledne jsme dorazili do Znojma, které ač je to k nevíře, mnozí navštívili vůbec poprvé, a i ti, kteří v něm někdy byli, byli nadšeni jeho historickými památkami a příběhy s nimi spjatými. Objeli jsme je autovláčkem s několika zastávkami a miniprocházkami, takže nikoho nohy příliš nebolely a zájezd byl hodnocen jako velice krásný. 16. 6. jsme se zúčastnili sportovních her důchodců v Brně. 21. 6. nás uvítaly Velké Pavlovice na našem výletu do (tentokrát již vzdálenějších) obcí regionu.

Nyní již avizovaný plán na červenec. Vzhledem ke státním svátkům na počátku měsíce jsou posunuté termíny.

V úterý 12. 7. se bude vybírat na čtyři akce: Dvorní divadlo Hlohovec, Městské divadlo Brno, vláček Lednice a vláček Schrattenberg. Aby se zamezilo návalům, přijďte, prosím, v 16 hodin ti, jejichž jméno začíná na A až M, v 16.30 N až Ž. V 17 hodin následuje schůze výboru.

Ve středu 13. 7. odjíždíme v 7.30/7.35 jako obvykle na zájezd nejprve do Příseky (muzeum autíček ), pak do Brtnice (rodný dům a památník významného architekta Josefa Hofmanna), krásného starobylého městečka. Skončíme v Jihlavě, kde podle zájmu a fyzické zdatnosti budeme moci navštívit ZOO, pamětihodnosti města nebo si prohlédnout obojí.

V úterý 19. 7. se sejdou v naší klubovně v CVČ pamětníci, aby pokračovali na projektu, do něhož se nově přidal i SOA, Mgr. Kocábová. Těšíme se také na příliv dalších pamětníků, kteří se ještě nezapojili.

V úterý 26. 7. pojedeme linkou 585 ve 12.13 do Valtic, abychom si užili vláček do Schrattenbergu a zpět. Tato akce závisí na počasí, proto sledujte vývěsku nebo volejte 721 998 712.

Dobromila Vlčková

seniori