Festival národů Podyjí lákal pestrostí kuchyní i kulturou

Mikulovské Náměstí zaplnily o uplynulém víkendu stánky s kulinářskými specialitami a město žilo Festivalem národů Podyjí.

Lidé mohli ochutnat vietnamské, ruské, bulharské, nově i španělské a irské speciality. Osvědčenými lákadly byla jídla z moravské, arménské, krétské a vídeňské kuchyně či srbské a romské.
„Letošní ročník se opět vydařil. Vše proběhlo v pohodě a paradoxně nám nahrálo i počasí. Většina kuchyní byla odpoledne už vyprodaná a taky košt vín se setkal s nebývalým zájmem,“ pochvalovala si průběh akce produkční Sylva Chludilová.

Posláním kulinářsko-hudebního festivalu, který se konal v Mikulově už po sedmnácté, je připomenout si, že kulturu i gastronomii Podyjí utvořila řada národů, které tu zanechaly něco ze svých zvyklostí.

Více fotografií najdete na https://www.facebook.com/mikulovmesto/photos/pcb.1116999258365416/1116998891698786/?type=3&theater

 

js

IMG 1408

IMG 1426