Místní organizace svazu důchodců ČR

Jak jsme prožili prázdniny – dokončení

Realizovalo se několik velkých akcí. (I když popovídání při grilování jsme také měli. Ale není to naše jediná činnost.) Z nich ta největší, pobyt mnoha desítek našich členů na táboře v Itálii, končí právě v době uzávěrky. Snad se dočtete již v tomto čísle podrobnosti a zážitky. Pokud to organizátorka časově nezvládne, čeká vás to v čísle následujícím. Můžeme již hodnotit Lakomce, na kterém jsme byli v Dvorním divadle v Hlohovci. Patříme k několikaletým zákazníkům a podle toho je tam o nás pečováno. Je velmi příjemné cítit se tam jako doma. Moliérova hra byla aktualizována dle současných poměrů a velice jsme se, jako obvykle, nasmáli. Rádi jsme přijali pozvání na příští rok, protože se to všem (bylo s námi hodně nových) líbilo.

Když jsme u divadel: ochutnávka na příští rok. Budou Boleradice, zřejmě dvakrát, a usilujeme o nějakou brněnskou operetu nebo lehčí žánr.

Připomínám:

6. září opravdu skončily veškeré rezervace na rok 2016 a pojedou jen ti, kteří nejpozději v tento den zaplatili, protože zájem je veliký. Do budoucna nebudeme provádět rezervace na celý rok. Je nemálo těch, kteří si nepoznačí to, na co se přihlásili a pak to stojí hodně úsilí i financí za telefony, když musíme zjišťovat, zda jejich zájem trvá.

V minulém čísle jsme psali o možném překvapení. Už je to tady. V pátek 23. září ve 14 hodin přijde mezi nás přímý účastník na LOH v Riu, nám dobře známý otec Oldřich Chocholáč, který tam vykonával funkci kaplana. Podělí se s námi o své zážitky a doprovodí je i obrazem. Očekáváme velkou účast (nejen) našich členů, neboť jde o velmi atraktivní akci. Ale ne ojedinělou. Máme rozjednaná pozvání několika skutečných VIP osobností, ne nějakých hvězdiček ze showbyznysu, spíše až na rok 2017.

Ještě bych ráda informovala o postupně se naplňujícím projektu Pamětníci. Počítejte s tím, že dosud nezapojení další pamětníci nejen událostí před rokem 1960, ale i z doby nedávno minulé, kteří mají co říci, mohou přijít 11. 10. v 16 hodin do CVČ pokračovat v projektu. I ti méně výřeční a stydliví se rozmluví díky sérii otázek, které jim budou položeny.

V říjnu pokračují každé pondělí country tance. Je třeba se co nejdříve přihlásit paní Holubové na tel.: 721 301 664.
Stejně jako loni lze 3. 10. přinést na oslavu Dne seniorů vlastní občerstvení, i když to základní bude z prostředků Města.
V úterý 11. 10. jedeme do Dunajské Stredy, hlaste se paní Švecové na tel.: 604 717 057.

Dobromila Vlčková