Klub seniorů informuje

Ve druhé polovině měsíce září se kromě pravidelné činnosti uskutečnily hned dvě opravdu mimořádné akce. Dne 21. září to byl dlouho plánovaný družební zájezd do Zlína, který se vydařil na jedničku. Také počasí nám přálo. První zastávka byla na Velehradě, kde jsme si prohlédli klášter s bazilikou sv. Cyrila a Metoděje. Byli jsme ohromeni nevídanou krásou zrekonstruované baziliky a bez dechu poslouchali našeho průvodce, který se nám maximálně věnoval a byl opravdu skvělý. Ve 12.30 hodin už jsme si pochutnávali na vynikajícím obědě v jídelně seniorů ve Zlíně. Setkání se zlínskými seniory se uskutečnilo až ve 14 hodin v jejich zařízení na ulici Kvítková. Navzájem jsme si předali dárky a také drobné pozornosti. Následovalo společné vystoupení obou pěveckých sborů. Bylo to milé a přátelské setkání, na které budou jistě všichni přítomní dlouho vzpomínat. Tak zase za rok u nás v Mikulově! Vedení Klubu seniorů děkuje vedoucí zájezdu paní Martě Zbořilové za perfektní přípravu zájezdu, členům pěveckého sboru při KS za velmi pěkný kulturní program. Nenechali se zahanbit a předvedli skvělé vystoupení, které se všem přítomným moc líbilo. Poděkování za to patří paní Ludmile Kolouchové a paní Karle Kováčové i všem členům. Dále děkujeme paním Marii Šoupalové a Marii Babicové za dárky pro zlínské seniory, a to vynikající burčák a obrovský koš hroznů, také panu řediteli Zbyňku Turečkovi ze zařízení Srdce v domě v Klentnici za krásné a vtipné dárečky pro zlínské seniory a v neposlední řadě i paní Ivě Šrámkové, pod jejímž vedením byly vyrobeny drobné pozornosti tak zvaný „Knoflík pro štěstí“ pro všechny naše kamarády ve Zlíně. Všem ze srdce děkujeme!

Další vynikající a již tradiční akcí byl dne 27. září náš Svátek seniorů, a to v Centru pro volný čas. Pěkným dárkem přítomným seniorům bylo vystoupení cimbálové muziky Kolík ze ZUŠ Mikulov pod vedení pana učitele Alexandera Vilhema. Nechyběla ani moudra a dobré rady z řad našich seniorek. Zlatým hřebem odpoledne bylo nezapomenutelné vystoupení slečny Michaely Blažkové, vnučky naší členky Marty Zbořilové. Překrásný zpěv Michalky se rozléhal sálem a při jejím spontánním vystoupení nezůstalo jedno oko suché. K tanci i poslechu tentokrát hrál pan Miloš Škamrada senior. Vedení Klubu seniorů děkuje ředitelství ZUŠ Mikulov za skvělé vystoupení cimbálové muziky, slečně Michaele Blažkové za zpestření tohoto slavnostního odpoledne, paní Růženě Vávrové za květiny na výzdobu sálu, dále paní Marii Babicové, Iloně Biganovské, Věře Dusilové, Boženě Karáskové, Štěpánce Moravcové, Jarmile Svěchotové a Ludmile Šiprové a všem těm, kteří se podíleli na výzdobě sálu, výrobě vynikajících chlebíčků, péči o naše členy a úklid po akci. Všem moc děkujeme, protože bez jejich ochoty a obětavosti by tato akce nebyla tak úspěšná.

Senioři, pozor!

Připomínám, že v pondělí 17. 10. jedeme relaxovat do Aqualandu Moravia v Pasohlávkách. Odjezd v 9.15 hodin z již známých stanovišť. Cena je po dohodě 219 Kč. Kdo se ještě nenahlásil, může tak učinit na telefonním čísle: 723 715 533.

Nezapomeňte, že dne 26. října ve 14 hodin se v centru uskuteční Zábavné odpoledne s hudbou. Vtipný a veselý kulturní program připraví členové pěveckého sboru při KS a na akordeon zahraje náš člen pan Alois Greguš. K tanci a poslechu tentokrát bude hrát Rytmik z Dolních Kounic. Nebude chybět ani chutné pohoštění. Na této společné akci se můžete také přihlásit na plavání v Aqualandu Moravia v Pasohlávkách, a to dne 7. listopadu.

Vedení Klubu seniorů srdečně zve všechny naše členy a další příznivce na všechny tyto akce. Přijďte, nebudete litovat!

Libuše Danielová