Klub seniorů informuje

Až do uzávěrky mikulovského Zpravodaje se v posledních čtrnácti dnech uskutečnily hned tři velmi pěkné a dá se říci i zdařilé akce. První významnou akcí, organizovanou MěÚ Mikulov, byla dne 3. 10. v zámeckém sále oslava Svátku seniorů. Tato akce se konala již podruhé, a to při příležitosti Mezinárodního dne seniorů. I když v tomto roce se této velmi pěkné akce zúčastnilo méně seniorů než v uplynulém roce, akce se vydařila. Blahopřání zástupců města, velmi pěkný kulturní program včetně občerstvení přítomní senioři hodnotili velmi kladně. Pracovníkům MěÚ i vedení města za vše moc děkujeme a už teď se těšíme na setkání v příštím roce.

Další pěknou a úspěšnou akcí byla dne 12. 10. burza v sále centra. Tentokrát se sešlo mnoho pěkných věcí zvláště pro děti. Škoda jen, že jsme o této speciální nabídce nevěděli dříve. Mohli jsme ve Zpravodaji vyzvat maminky k účasti. Poděkování patří paní Vladimíře Novotné za věnování mnoha pěkných věcí na tuto skvělou akci, dále paní Jarmile Spilkové a Ludmile Šiprové za přípravu, organizování akce a uvaření dobrého kafíčka pro všechny zúčastněné. Děkujeme!

V pořadí třetí a opět zdařilou akcí byla relaxace a plavání v Aqualandu Moravia v Pasohlávkách. I to pondělí se nás sešlo opravdu hodně. Řádně jsme si prohřáli svá těla a náležitě si to užili.

Dne 6. října jsme se v hojném počtu byli rozloučit s naší dlouholetou členkou, výbornou zpěvačkou a dobrou kamarádkou paní Olgou Patákovou, která zemřela ve věku 88 let. Čest její světlé památce!

Akce v měsíci listopadu:

7. 11. Plavání Aqualand Moravia, Pasohlávky

Odjezd v 9.15 hodin z již tradičních stanovišť. Nahlaste se nejpozději do 5. 11. buď osobně, nebo na telefonním čísle: 723 715 533. Vstupné po úpravě je teď 219 Kč.

9. 11. Odpoledne plné informací od 14 hodin v sále centra

Besedovat budeme s velitelem Městské policie panem Jiřím Hamerníkem, který bude naše seniory opět varovat před různými podvodníky a mnohými nenadálými a nepříjemnými situacemi. Bezpečnost seniorů mu leží na srdci, a proto se toto přátelské setkání stalo tradicí. Dalším milým hostem tentokrát bude vedoucí zařízení Srdce v domě v Klentnici a zastupitel města pan Zbyněk Tureček, který pohovoří o své velmi zajímavé cestě po Švýcarsku.

16. 11. Akce „Šikovné ruce“ ve 14.30 hodin v klubovně centra

K blížícímu se Adventu budeme tvořit výrobky se skvělou „praktickou dívkou“ paní Ivou Šrámkovou. I tato vynikající akce se také stává tradicí.

23. 11. Kateřinské hody ve 14 hodin v sále centra

Kulturní program tradičně připraví členové pěveckého sboru při KS a k tanci a poslechu tentokrát zahraje pan Miloš Škamrada senior.

Blahopřejeme naší dlouholeté člence paní Martě Janásové, která se dne 16. 11. dožívá významného životního jubilea. Přejeme pevné zdraví a hodně spokojenosti. Blahopřejeme!

Libuše Danielová