Říjen v G-centru

První podzimní měsíc byl ve znamení činorodosti a aktivity se seniory. Účastnili jsme se akcí a aktivit, které mají společného jmenovatele: život a zábavu, při které se cítíme dobře a jsme spokojení. Společně organizované aktivity jsou tematicky směřovány k podzimu a blížícím se vánočním svátkům. Protože nám rukodělné činnosti zaberou více času, tak jsme začali včas, abychom byli na závěr roku připraveni!

Setkání s vedením organizace

Ve dnech 4., 6. a 27. října jsme pogratulovali paní Anně M., Olze L. a Naděždě S. k narozeninám. Předali jsme kytičku a přání všeho nejlepšího!

Hned první říjnový týden byl plný akcí: 3. října jsme se zúčastnili společné oslavy Mezinárodního dne seniorů na zámku, která byla organizována vedením města. Se zástupci našich seniorů jsme zhlédli připravený program, občerstvili se a pozdravili se „starými“ známými. Ještě jsme dostali „výslužku“ na cestu, a tudíž ti, kteří se na zámek nemohli podívat, dostali květinu a cukrovinky. Moc děkujeme!

Den otevřených dveří

Od 3. do 7. října probíhal tzv. „Týden sociálních služeb“, který organizuje Asociace poskytovatelů sociálních služeb. Jedná se o tradiční akci, ke které se naše organizace hlásí a napomáhá tak propagaci sociálních služeb v celé České republice. Na úterý 4. října byl u nás připraven den otevřených dveří, kde příchozí návštěvníci viděli prezentaci výrobků seniorů, prostory ve kterých poskytujeme sociální služby a dostalo se jim komentované prohlídky budovy organizace.

Ve středu 5. října proběhlo pravidelné setkání seniorů domova s vedením organizace: rovněž pravidelná akce, kde je zhodnoceno období života posledních tří měsíců, a jsou řečeny plány na další měsíce čtvrtletí. Senioři mají možnost položit dotazy či vznést připomínky k životu v domově.

Pátek a sobota 7. a 8. října byly ve znamení voleb do krajského zastupitelstva. Pohyblivá volební komise navštívila v pátek odpoledne dům s pečovatelskou službou Pod Strání a v sobotu dopoledne Domov pro seniory a DPS na Republikánské obrany. Oprávnění voliči měli individuálně možnost vhodit svůj hlas do přenosné volební urny.

 

gcentrum02

13. října nám byl předán pojízdný vertikalizační elektrický zvedák, na jehož pořízení má velkou zásluhu Nadace ČEZ a zřizovatel organizace. Potřebný pomocník je nyní v plném užívání a děkujeme zmíněné nadaci a městu za finanční podporu a dále všem, kteří svou pohybovou aktivitou přispěli k naplnění cíle projektu, který byl tedy úspěšný!

Pravidelně nám pomáhají učni při skupinovém i individuálním odborném výcviku. Spolupráce je to plodná a děkujeme!

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách: www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous

gcentrum01