Listopad v G-centru

Na konci listopadu začíná období adventu, času před vánočními svátky a samotným závěrem kalendářního roku. Je uměním v dnešní, toliko uspěchané době se zastavit, zaradovat se z každodenního života a maličkostí, pustit tu spoustu starostí z hlavy a jen tak se zastavit a třeba si příjemně popovídat nebo být na lidi kolem sebe milejší, a to po celý rok a nejen v tomto období.

Život je mj. o vzájemné komunikaci, naslouchání a plnění přání… U nás se věnujeme seniorům, tedy lidem, kteří mají svůj aktivní věk prožitý: se svými partnery a blízkými po celý život pracovali, vychovali děti, budovali svá obydlí a nyní v příjemném prostředí domova tráví podzim svého života. Pečujeme o ně, pomáháme se zvládáním každodenních potřeb a svoji práci děláme rádi.

Přejeme všem dobrým lidem pohodový adventní čas, krásné prožití vánočních svátků, klidný konec roku a hlavně zdraví v roce následujícím!

Ve dnech 14. a 18. listopadu byly uspořádány společné oslavy narozenin: pogratulovali jsme panu Miroslavu M. a Ing. Janu S. Ke slavnostně a bohatě prostřeným stolům jsme zasedli s dobrou náladou a občerstvili jsme se připravenými dobrotami. Dále jsme popřáli 14. 11. paní Jarušce Ch. a 15. 11. paní Iloně V. Všem oslavencům přejeme hlavně zdraví!

V pátek 11. listopadu jsme v domově dodrželi svatomartinskou tradici: otevřeli jsme několik lahví svatomartinského vína a rovněž si senioři pochutnali na svátečním menu. Děkujeme vinařství Červinka z Horních Věstonic a společnosti Réva Rakvice, které nám darovali víno k ochutnávce. Dodavateli stravy, společnosti hotel Maroli, děkujeme za přípravu chutného menu.

V neděli 27. listopadu byla při společném obědě zapálena první adventní svíčka na věncích, které jsme si vlastnoručně připravili. Každou další neděli, tedy bronzovou, stříbrnou a zlatou, budeme tuto tradici dodržovat až do Štědrého dne! Přejeme všem dobrým lidem pohodový adventní čas.

Společně organizované volnočasové aktivity byly směřovány k přípravám dekorací na Vánoce, začali jsme s pečením vlastního cukroví a užívali jsme pohody krásného adventního času.

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách: www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous

Gcentrum

Výroba dekorací

Stolní hry

Výroba vánoční svíčky