Vánoce 2016 prožité v Dětském domově Mikulov

Byly štědré, krásné a pohodové díky vstřícným lidem, sponzorům a příznivcům našeho domova.

Vánoční atmosféra již začíná adventem a mikulášskou nadílkou. Mikulášské balíčky se podařilo pro děti získat díky aktivitě zaměstnanců obchodního řetězce BILLA, kteří pro naše děti uspořádali sbírku a vytvořili bohaté balíčky.

Dalšími podporovateli Vánoc byli jako tradičně: Rádio Jih Hodonín s projektem Jižanský vánoční strom, projekt neratovických studentů Milý Ježíšku, nově Evropský nadační fond Sunrise. Tito sponzoři se snažili každému dítěti splnit jeho osobní přáníčko v podobě dárku pod stromečkem.

Díky také patří našemu stálému vánočnímu sponzorovi HELLO INNOVATION se sídlem v Praze, který dětem věnoval společný dárek, a to lyže a lyžáky, jelikož se chystáme během jarních prázdnin na lyžařský zimní pobyt.

Děkujeme také ostatním příznivcům, kteří nám darovali finanční dárek. Zaměstnanci firmy Gebauer a Griller uspořádali finanční sbírku, při které se za podpory firmy GG nasbíralo 25 000 Kč. Také firma CDC, s. r. o., Brno uspořádala mezi zaměstnanci sbírku na podporu našeho dětského domova. Tyto finance nám velmi pomohou k organizaci lyžařského zimního pobytu a dalších volnočasových aktivit.

Poděkování také patří městu Mikulov, panu starostovi za poskytnutí drobných osobních dárečků pro děti. Mikulovské rozvojové, s. r. o., za poskytnutí prodejního stánku na jarmarku v rámci akce Vánoce pod radnicí.

Dne 15. 12. 2016 proběhlo v našem dětském domově tradiční vánoční setkání. Děkujeme všem, kteří nás tento den přišli svou návštěvou podpořit. Akce byla výjimečná díky pěveckému sboru, co (se) baví, THE CANDIES z Břeclavi. Skupinka mladých lidí svým zpěvem napomohla k vánoční atmosféře bez nároku na honorář.

Vánoční prázdniny v našem domově trávila polovina z dvaceti čtyř dětí. Ostatní děti se postupně vracely od svých příbuzných v průběhu prázdnin zpět do domova.

Ještě jednou bych chtěla za všechny obyvatele našeho dětského domova poděkovat všem kamarádům, přátelům, příznivcům a sponzorům za poskytnutí i té sebemenší pomoci. Každé pomoci si velmi vážíme. Přejeme všem jen to dobré v novém roce 2017.

Lada Válková, ředitelka DD Mikulov

detskydomov