Technologické firmy mohou získat poukaz na spolupráci s kreativci

Brno a JIC (Jihomoravské inovační centrum) už druhým rokem podporují firmy, aby spolupracovaly s kreativními profesionály na prezentaci svých produktů a služeb navenek. Na společné realizace v rámci projektu Kreativní vouchery Brno přispívá až 100 tisíc korun. Zájemci se mohou hlásit od 2. ledna do 17. února.

Jaký je pro firmy postup? Firma se zaregistruje na stránkách projektu, absolvuje seminář o spolupráci s kreativci a jednoho z nich si vybere. Společně vytvoří návrh spolupráce a firma ho nahraje na web JIC. V dubnu pak zástupci Brna a JIC vylosují až padesátku firem, které získají poukazy, tedy proplacení 75 % nákladů (maximálně ale 100 tisíc korun).

Zúčastnit se mohou všechny malé a střední podniky do 250 zaměstnanců, podnikající v pokročilých strojírenských a výrobních technologiích, vývoji softwaru a hardwaru, výrobě přesných přístrojů, technologiích pro letecký průmysl či působící v oblasti léčiv, lékařské péče a diagnostiky. Seznam kreativců, ze kterých si mohou vybrat partnera ke spolupráci, najdou firmy v kreativní galerii na internetových stránkách projektu.

Na poukazy věnovalo čtyři miliony korun město Brno a dalo je na starost JIC (Jihomoravskému inovačnímu centru), což je nezisková organizace zřízená Jihomoravským krajem, městem Brnem a čtyřmi brněnskými univerzitami, aby podporovala podnikání v kraji a tím zvyšovala jeho konkurenceschopnost. Podrobnosti k projektu jsou na adrese www.jic.cz/kreativni-voucher nebo u projektové manažerky Kreativních voucherů Brno Haliny Jílkové na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Martina Pouchlá, JIC

JIC