Prosinec v G-centru

Poslední měsíc kalendářního roku je u nás tradičně plný společensko-kulturních událostí, které jsou v nejkrásnějším období roku spojeny s adventním časem a vánočními svátky.

Také jsme si užili množství vystoupení, připravovali jsme si vánoční dekorace a vlastní cukroví, těšili se na společnou večeři a užívali si celkem klidného období, což je v dnešní uspěchané době téměř zázrak. Každou adventní neděli byla zapálena svíčka na věnci, což značilo blížící se štědrý den.

Přejeme našim klientům, rodinným příslušníkům a zaměstnancům organizace hlavně zdraví a úspěšný rok 2017!

Ve dnech 12. a 20. prosince byla u nás sláva veliká! Společné oslavy narozenin významných životních výročí: pogratulovali jsme paní Anně M. a paní Marii P. Obě oslavenkyně dostaly kytici a dort, připravené chutné občerstvení a přítomnost rodinných příslušníků podtrhly význam těchto událostí. Oběma přejeme hlavně zdraví a děkujeme!

V sobotu 3. prosince jsme u nás přivítali cimbálovku „Kasanica“. Naši pravidelní hosté zahráli a zazpívali svůj repertoár, zpříjemnili nám adventní čas. Vystoupení jsme si užili. Moc děkujeme a těšíme se opět za rok!

Vánoční vystoupení Kasanica

V úterý 6. prosince, tedy na Mikuláše, nás potěšil vystoupením pěvecký soubor „Studánka“ z Březí. Zpěvačky přednesly lidové písně a koledy a uživatelé si zazpívali s nimi. Poděkovali jsme za vystoupení a potom přišel Mikuláš: každý senior dostal malý dáreček. Sponzorsky nás podpořil pan Richard Stacha z Mikulova, kterému tímto moc děkujeme!

Další adventní vystoupení se konalo hned v pátek 9. prosince, kdy nás přišli potěšit zpěváci uskupení „bTET“ z Březí. Sympatičtí chlapíci představili zajímavé a pestré pásmo písní a koled, které doprovodili kytarou, houslemi a píšťalkou. Moc se nám jejich přednes líbil, děkujeme a opět se těšíme za rok na viděnou!

V úterý 13. prosince pokračoval náš kulturní program vánočním vystoupením dětí z MŠ „Sluníčko“. Připravený program básniček, písniček a tance vykouzlil úsměvy na tvářích seniorů, děti byly milé. Poděkovali jsme za roztomilé vystoupení.

V pátek 16. prosince byla připravena vánoční besídka pro obyvatele domu s pečovatelskou službou. Vystoupily děti z MŠ „Sluníčko“ a pěvecká skupina žen z Mikulova. Obě kulturní pásma byla odměněna potleskem. Následovalo krátké posezení u vína a cukroví, popřáli jsme si hezké svátky a zdraví v novém roce.

A to už v domově přišel vrchol období, na čtvrtek 22. prosince byla připravena tradiční „štědrovečerní večeře“ pro všechny uživatele.

Přivítali jsme mezi námi vzácného hosta, pana Pavla Pacnera, probošta mikulovské kapituly. Úvodem ředitel organizace pozdravil všechny přítomné, následovalo slavnostní slovo se společnou modlitbou pana probošta a potom jsme si pochutnali na klasickém a výborném vánočním menu: rybí polévce, rybím filé a bramborovém salátu. Po večeři byl čas na zpívání koled v doprovodu kláves, popíjela se káva a podávalo naše vánoční cukroví.

Tradiční společná Štědrovečerní večeře

Na závěr slavnostního setkání všichni senioři dostali dárek z pod stromečku – vánoční dárkovou kabelku s kosmetickými prostředky a lahví moštu. „Vánoční balíčky“ sponzorovaly lékárna „U Lva“ a společnosti Dentimed, Depend a Tena. Z celého srdce děkujeme!

Příjemný večer se nám vydařil, moc děkujeme dodavateli stravy, společnosti hotel Maroli za přípravu výborného vánočního menu a darování vína, panu proboštovi za duchovní podporu a spolupracovníkům za přípravu jídelny a obsluhu.

Společné a organizované volnočasové aktivity byly denně v duchu příprav na Vánoce: vyráběli jsme dekorace, přání, připravovali cukroví a zdobili společné prostory. Nazdobili jsme si vánoční stromky, které nám zpříjemnily celý vánoční čas a byly ozdobou tohoto krásného období!

Poslední pracovní den roku, v pátek 30. prosince, jsme se sešli před obědem v jídelně a po vysloveném přání ředitele jsme si „přiťukli“ sektem na zdraví a spokojenost v následujícím roce.

Děkujeme touto cestou všem našim obchodním, smluvním partnerům a sponzorům za podporu a spolupráci v roce 2016 a těšíme se na pokračování i v roce 2017!

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách: www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous

gcentrum