Předvánoční posezení 18. 12.

Rozloučení se starým rokem bylo poslední krásnou tečkou za naší bohatou činností. Sešli jsme se ve velkém počtu v hotelu Eliška, kde byl pro nás připravený bohatý program. Přivítala nás předsedkyně naší organizace paní Holubová a přišli mezi nás hosté paní místostarostka Marie Leskovjanová a pan senátor Jan Hajda. Pronesli krátkou zdravici a popřáli vše nejlepší. Potom také poblahopřáli a předali dárky od města našim jubilantům. Oslavenců bylo letos 36, nejstaršímu, panu Obůrkovi je už 93 let.

Kulturní program si pro nás připravil pěvecký soubor Ptáčata pod vedením paní učitelky Hlavačkové ze ZŠ Valtická. Děti nám zazpívaly několik hezkých vánočních písniček. Potom žáci pana Kosmáka ukázali své umění. Taneční pár, teprve dvanáctiletá Nela Kolomazníková z Mikulova se svým o dva roky starším partnerem Tomášem Hřebačkou z Valtic, předvedl opravdu bravurně nejen standardní ale i latinskoamerické tance. Všichni účinkující sklidili veliký obdiv a potlesk.

Paní Holubová poděkovala potom všem členům výboru i dobrovolníkům, kteří se podíleli na různých akcích. Zvláštní dík patří paní Vlčkové, která většinu našich iniciativ řídí, a těšíme se, až bude opět zdravá mezi námi. Samozřejmě, že zaslouženého poděkování se dostalo i naší paní předsedkyni Holubové. Drží nás pohromadě a bez ní bychom se u Elišky nesetkali. Na závěr byla tombola, večeře a pro ty nejzdatnější tanec. K tanci i poslechu hrál pan Baldrián. Moc mu děkujeme.

Za to, že jsme se vůbec mohli v takovém velkém počtu setkat, děkujeme především vedení hotelu a paní provozní Matouškové. Umístit do sálu dvě stě hostů, to je opravdu nadlidský výkon. Rovněž patří velký dík vzorné, ochotné a milé obsluze. Byli prostě perfektní. Děkujeme taky všem dětem a jejich rodičům, že si na nás udělali čas v předvánočním shonu. V neposlední řadě patří dík paní místostarostce a panu senátorovi a taky sponzorům. Paní Fabriové a paní PhDr. Kopřivové z lékárny U Lva za dárky do tomboly.

Podle ohlasů byli všichni spokojeni a můžeme se těšit na další setkání. Ještě jednou velké díky všem, kteří na nás myslí a přejeme jim hodně štěstí, zdraví a lásky po celý nový rok.

Zdena Trojanová

seniori posezeni