Únor v G-centru

Druhý měsíc letošního roku byl v našem domově výrazně poznamenán chřipkovou epidemií, která se nás dotkla bezprostředně, a to na dlouhých pět týdnů! Podle doporučení Krajské hygienické stanice v Brně jsme přijali opatření zákazu návštěv, a to z důvodu zhoršené epidemiologické situace. To se týkal uživatelů, rodinných příslušníků a návštěvníků, kteří nemohli za svými blízkými. Také náš společný život byl touto skutečností narušen. Děkujeme všem za pochopení a zvládnutí situace bez výrazných komplikací!

Ve dnech 13. a 17. února byly připraveny společné oslavy narozenin: pogratulovali jsme paní Ladislavě O., která oslavila významné životní jubileum, a paní Zdeňce V. Dále jsme s kyticí popřáli: 11. 2. paní Emílii K. a Žofii K. a 27. 2. paní Bertě R. a Heleně H. Všem oslavenkyním přejeme hlavně zdraví!

V úterý 14. února nás navštívila dobrovolnice, která se věnovala skupince seniorů. Popovídala o nedalekém Hlohovci a dále předčítala z knihy. Další návštěva se uskutečnila týden poté, 21. února, kdy se povídalo o Mikulově a promítala se část filmu o našem městě, který byl natočen před mnoha a mnoha lety. Děkujeme a těšíme se na další spolupráci!

Ve středu 15. února měli naši senioři možnost poslechnout si zajímavé vyprávění pana Josefa W., který vyprávěl o své cestě do dalekého Vietnamu. Svůj příběh podpořil promítnutím fotografií a všechny přítomné na více jak hodinu zaujal svým pozoruhodným zážitkem a cestovatelskou zkušeností! Také moc děkujeme!

Společné aktivity byly v omezené míře věnovány rukodělným činnostem, kdy zájemci vyráběli oblíbené a roztomilé čepičky.

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách: www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous

gcentrum

 

Dobrovolnice

 

Přednáška o Vietnamu