Místní organizace svazu důchodců ČR

Podrobnosti k nejbližším plánovaným zájezdům,

- abyste věděli, na co se vlastně hlásíte

- nezapomeňte se přihlásit do 16 .3. (definitivní uzávěrka)

- autobusy jsou rezervované, ale dopravce nám stále ještě nesdělil ceny a hodiny odjezdů. Dozvíte se včas.

29. 3. Brno – Po stopách J. G. Mendela

Augustiniánské opatství, chrám Nanebevzetí Panny Marie, přechod nebo přejezd tramvají do okolí Zelného trhu (možnost oběda), odpoledne návštěva nově otevřeného Mendeliana.

19. 4. Valašské Meziříčí – areál Moravské gobelínové manufaktury, tvorba a opravy gobelínů, historické stroje. Schlatauerova kavárna s promítáním filmu a občerstvením. Možnost oběda je v jednání.

Nový Jičín – prohlídka expozice klobouků a generála Laudona, prodejna klobouků

Štramberk – archeologický a urbanistický unikát roubených chalup, věž Trúba

18. 5. jihozápadní Morava: Nová Říše – klášter, Třešť – muzeum betlémů, osobní volno, Roštejn – hrad.

4. 6. Náměšť nad Oslavou – zámek, Velká Bíteš – opevněný kostel, v jednání je společný oběd, Březské – malá vesnička, v níž je vždy o svatodušních svátcích (Letnicích) prováděn starobylý, jinde nevídaný obyčej z pohanských dob.

27. 6. Kobylí – muzeum s projekcí svatebního obřadu, Suchořádská zmola (vinařská ulička s pohoštěním a možností oběda), kostel.

Vrbice – muzeum, prohlídka poschoďových sklepů.

POZOR!

Uvolnila se místa na relaxačním pobytu v Sezimově Ústí 10. až 16. července. Zájemci, hlaste se u p. Holubové 721 301 664.

Nepřehlédněte!

Na 22. dubna máme rezervované vstupenky do divadla v Boleradicích na hru Zkrocení zlé ženy. Abychom je mohli závazně objednat a zajistit autobus vhodné velikosti a ceny, potřebujeme závazné přihlášky na tel.: 607 563 567 nejpozději do konce března. Cena, kterou zaplatíte 4. 4., bude maximálně 200 Kč.

Dobromila Vlčková