Březen v G-centru

Konečně přichází jaro! Po dlouhé a nepříjemné zimě se těšíme na první jarní dny, na sluníčko, na posezení na zahradě, kdy opustíme pokoje a budeme si užívat venkovní pohody.

Ve dnech 3., 20. a 27. března byly organizovány společné oslavy narozenin: pogratulovali jsme postupně paní Zdeňce J., Karolíně P. a Veronice K. S kyticí v ruce jsme dále popřáli: 28. 3. paní Anně H. a 31. 3. panu Ondřeji G. Všem, kteří oslavili své narozeniny, ať při společné akci či jen s občerstvením, přejeme zdraví a životní pohodu!

Ve středu 1. března byl zahájen společný projekt téměř stovky domovů pro seniory s příznačným názvem: „Jedeme v tom společně!“ Tuto jedinečnou akci organizuje domov pro seniory ve Vrbně pod Pradědem a jejím primárním cílem je, aby se senioři „hýbali a udržovali v kondici“. Náš domov se akce zúčastnil již v loňském roce, a proto jsme letos nezaváhali s účastí. Akci podporují: záštitu převzala manželka prezidenta, paní Ivana Zemanová se svojí Nadací a dále akci sponzorují: Innogy, Insportline, Kofola, pivovar Litovel, Mobilní zahrádky, Revue50plus.cz a Nadace Agrofert.

gcentrum

Projekt trvá do konce dubna, cílem „šlapání“ je Paříž a aktuálně máme za sebou 800 kilometrů.

Ve středu 8. března jsme si připomněli Mezinárodní den žen. Letitou tradici si naši senioři velmi dobře pamatují. Celosvětově uznávaný svátek jsme oslavili kulturním vystoupením dětí ze ZŠ Hraničářů a „kytarového“ kroužku. Závěrem všechny seniorky dostaly od dětí květinu.

Oslava

Děkujeme za pěkné vystoupení a příjemné odpoledne!

Pravidelně od února nás navštěvuje dobrovolnice Darja, která se ve skupině věnuje seniorům. Nejinak tomu bylo každé úterní odpoledne i v průběhu tohoto měsíce. Setkání jsou zajímavá povídáním o městě, o regionu či práci paní Darji, ale také promítáním filmu či obrázků. Děkujeme a těšíme se ze zajímavé spolupráce!

Společné aktivity byly věnovány rukodělným činnostem a tematicky směřovány k blížícím se svátkům jara: naši senioři vyráběli dekorace, které budou zdobit společné prostory domova.

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách: www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous

Příprava