Mikulov Gourmet festival 2017 se již připravuje

První červnový víkend se bude v Mikulově konat již osmý ročník Mikulov Gourmet Festivalu 2017. Přípravy na tento gastronomický svátek jsou v plném proudu.

Již 20. února se konal v Hotelu Marcinčák trénink letošních menu. Do Mikulova se sjeli kuchaři národního týmu AKC ČR Jan Horký, Martin Svatek, Miroslav Husák, Petr Vlásek, Jaroslav Kozdělka, Patrik Bečvář a Radek David a vařili všech jednadvacet festivalových menu.

„Každý z nich připravil své speciální degustační menu, které odpovídá zvolenému tématu festivalu,“ řekl ředitel festivalu Petr Marcinčák. Letos se bude vzpomínat na Ferdinanda Josefa – druhého knížete z Dietrichsteina (1636–1698), moravského zemského hejtmana a nejvyššího hofmistra císaře Leopolda I. Během jeho panování v Mikulově město navštívil i polský král Jan III. Sobiesky, slavný zachránce Evropy, jenž 12. září 1683 u Vídně porazil Turky.

Degustace a výběru vín ke každému z připravených pokrmů se kromě odborníků z gastronomie a majitelů restaurací, ve kterých bude letos MGF 2017 probíhat, účastnil také velký milovník vína a jídla Ondřej Brzobohatý.

„Podstatná část festivalu je připravena a rád bych pozval všechny příznivce našeho festivalu na jeho osmý ročník, který se koná od 2. do 4. července,“ řekl Petr Marcinčák.

js, foto: archiv MGF

gourmet Martin Svatek