V Mikulově se staví desítky nových bytů

Mikulov je dobrou adresou pro život. Na tento fakt reaguje i řada investorů a ve městě se staví nebo v brzké době začne výstavba několika nových bytových a rodinných domů.

Dnes vám představíme jeden z těchto projektů, a to výstavbu nový bytů v lokalitě naproti G-centru na ulici Republikánské obrany.

Investorem výstavby bytového domu v Mikulově naproti domova pro seniory je společnost Byty Mikulov, s. r. o., která je dceřinou společností hustopečské stavební firmy HaSt, s. r. o. Tato stavební firma stojí i za výstavbou rodinných domů Pod Novou v Mikulově a rekonstrukcí domu na ul. Koněvova.

Naproti G-centru vyroste bytový dům s 36 byty, z toho bude 6 bytů o velikosti 1+kk a 30 bytů o velikosti 2+kk.

„Byty jsou určeny k bydlení jak pro mladé lidi jako startovací bydlení, tak pro seniory. Díky blízkosti G-centra, které zajišťuje sociální služby, to může být pro stárnoucí populaci zajímavá lokalita,“ říká realitní makléř Michal Juráček ze společnosti Schmidt reality.

V neposlední řadě jsou byty určeny také pro zájemce o investici do nemovitosti s výnosem z pronájmu.

Zahájení výstavy je plánováno na květen a s dokončením se počítá příští rok v dubnu.

„Zájemcům o koupi bytu nabízíme i bezplatné poradenství s výběrem bytu a jeho vybavením. Zajistíme i financování prostřednictvím úvěru a pomůžeme s prodejem stávající nemovitosti zájemce,“ doplňuje Michal Juráček.

Nové byty se také staví naproti koupališti. Projekt SPEICHER 1826, pod záštitou developera, firmy KOBONA, bude designově rafinované, přesto tradiční stylové bydlení, na místě původní historické obilnice (SPEICHER) z roku 1826. Ve 20. století pak celý areál sloužil jako stavebniny. Rezidenci tvoří tři zabezpečené objekty s 59 jedinečnými byty o rozloze od 35 m² do 131 m².

V plánu je také nová výstavba v lokalitě Kasárna.

js

Mikulov celkovy