Červenec a srpen v G-centru

Prázdninové měsíce byly, jako obvykle, v G-centru ve znamení pohody a relativního klidu. To znamená, že byla zajištěna stoprocentní komplexní péče o klienty domova a zaměstnanci po částech čerpali dovolené k odpočinku a čerpání sil do další práce.

Byly organizovány společné oslavy narozenin, a to ve dnech:

- 3. července společně oslavila významné životní jubileum paní Helena K. a narozeniny pan Jaroslav F.

- 7. července společně oslavila narozeniny paní Libuše P.

- 10. července společně oslavila narozeniny paní Ludmila L.

- 23. srpna společně oslavili narozeniny paní Dragica P. a páni Milan Ch. a Břetislav K.

 

Gcentrum02

Všem oslavencům jsme popřáli hlavně zdraví, poseděli jsme u slavnostně prostřených stolů a děkujeme všem za pozvání a občerstvení!

Ve středu 19. července bylo uskutečněno pravidelné, letošní třetí setkání uživatelů domova s vedením organizace. Byly připomenuty události z druhého čtvrtletí a upřesněny plány na letní měsíce až do září. Jako obvykle na televizní obrazovce byly promítnuty fotografie z akcí nedávno uskutečněných a senioři měli prostor k dotazům.

Ojedinělou akcí byla návštěva malých bojovníků, spojená s ukázkami z jejich umění. V sobotu 29. července jsme dopoledne na zahradě domova přivítali malé bojovníky s jejich vedoucími. Předvedli nám jednotlivé techniky a na závěr ukázky došlo i na vzájemné souboje.

Nakonec zazpívali vlastní hymnu, která je jejich krédem. Děkujeme za ukázky a přejeme hodně sil do dalšího cvičení!

V úterky 11., 18., 25. 7. a 22. 8. za našimi seniory zavítala dobrovolnice paní Darja. Postupně měla připravena témata: Cyril a Metoděj, bratři Mrštíkové, zajímavosti o mluvení a připomenutí událostí 21. srpna před čtyřiceti devíti lety. Děkujeme za věnovaný čas a trvalou přízeň!

Dále k nám docházela další dobrovolnice Tereza, která v průběhu prázdnin uskutečnila několik skupinových setkání se seniory.

Volnější „prázdninový“ čas „zpříjemnila“ seniorům pracovnice Vlaďka, která na odpoledne ve dnech 26. 7., 16. a 22. 8. připravila soutěžní „smyslové hádanky“. Postupně si mohli uživatelé ověřit své smysly: chuťové, čichové a hmatové. Každá aktivita měla své vítěze, ale podstatnější a důležitější je, že se všichni pobavili.

Další aktivity byly prováděny podle počasí: když bylo pěkně, posedělo se na zahradě domova, pokud bylo příliš horko, tak se buď odpočívalo, nebo uživatelé měli možnost tvořit ve společenské místnosti.

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách: www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous

Gcentrum01