Stáže s Cestou pro mladé pro studenty i firmy

Cesta pro mladé propojuje formou stáží firmy, podnikatele a organizace z ČR se studenty. „Z praxe realizované přímo ve firmách těží obě dvě strany. Firmy mají šanci získat potenciálního kolegu. Pro studenty jsou velkým přínosem nabyté zkušenosti a praxe v oboru, který studují. Navíc přibližně polovina firem nabídne studentům po skončení stáže další spolupráci,“ říká manažerka projektu Cesta pro mladé Martina Vlasáková.

Cílem je, aby studenti poznali, jak firma reálně funguje. Před vstupem do profesního života tak mohou získat potřebné zkušenosti a praxi, případně rovnou nabídku pracovního poměru.

„Cesta pro mladé je projekt, který propojuje studenty posledních ročníků prezenčního studia SŠ, VOŠ, VŠ nebo jednoletých jazykových škol a firmy v České republice formou stáží. Smyslem Cesty pro mladé je pomoci oběma stranám, studentům získat praxi, kontakty, reálný pohled do pracovního světa a zaměstnavatelům získat potenciálního zaměstnance,“ říká Markéta Lasovská, manažerka pro Jihomoravský a Zlínský kraj.

Stáže jsou zdarma a studenti si mohou vybrat z různých pozic po celé ČR. Stáže vidí přehledně na jednom místě, aktuálně jich je v nabídce téměř 200.

Firmy i studenti se mohou zapojit do projektu Cesta pro mladé bezplatně. Stačí se online zaregistrovat na www.cestapromlade.cz, kde je zveřejněna kompletní nabídka stáží. Každá stáž má svého konzultanta, který je ve spojení se studentem a firmou a je jim plně k dispozici. V případě dotazů nebo nejasností mohou studenti i firmy také zavolat na infolinku nebo napsat na WhatsApp či infomail. Cesta pro mladé je i na Facebooku, YouTube a Instagramu.

Projekt Cesta pro mladé realizuje Fond dalšího vzdělávání, příspěvková organizace Ministerstva práce a sociálních věcí. Je financován z ESF prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR. 

Podrobné informace k projektu najdete na www.cestapromlade.cz.

js, foto: cestapromlade.cz 

redaktor pro el.média