Když si slunko zašpásuje

… pak to pro někoho znamená o pár starostí víc. Lidka Sekaninová zorganizovala zájezd seniorů na „zavírání moře“ do Chorvatska.

Týden pohody a zážitků začal překrásně. Po cestě byla totiž první velká zastávka ve Slovinsku s prohlídkou nádherné krápníkové jeskyně Postojanska jama. Slova obdivu nebrala konce, nevěděli jsme, na co dřív koukat, a když nám prohlídku zlehčili i tím, že jsme se kus cesty vezli vláčkem, docela jsme litovali, že tu krásu musíme tak rychle vstřebávat.

Cíl cesty byl v městečku Novi Vinodolski, ovšem tam si už před námi dali sraz Perun s Neptunem a k naší smůle se nepřestali hádat až do posledního dne našeho pobytu. Takové počasí podle místních lidí neměli už dvacet sedm let.

Navzdory nepohodě probíhal perfektně připravený program podle plánu. Jezdili jsme na výlety lodí, autobusem, ale i pěšky a bavili se po večerech při společných sedáncích. Bylo nám dobře a podle ředitele cestovky jsme byli skvělá parta, která nezkazila žádnou legraci a dobře  reprezentovala naše město vtipem, zpěvem, tancem, výhrou masek na karnevalu a dokonce i veřejným vystoupením se společně složeným songem.

Úžasná tečka a hvězdička pro Lidku byla návštěva Plitvických jezer při cestě nazpět.

Prostě skvělý týden!

Mikulovští senioři

chorvatsko