Místní organizace svazu důchodců ČR

Podzim 2017

S nastávajícím podzimem dochází ke změně obsahu naší činnosti. Doběhnou ještě plánované zájezdy a výlety (Boskovice, Kurdějov, Kittenbergské zahrady, Rybniční zámeček), ale hlavně začínáme s akcemi „pod střechou“.

Nebude jich málo.

Naše univerzita třetího věku pokračuje v cyklech s dr. Červenou, Bc. Lyčkou, Mgr. Svobodou, PhD., a dr. Sobotkou. Překvapením budou exkluzivní besedy s VIP osobnostmi z oblasti vědy. Nově začínáme s projektem Světová náboženství, který vlastně byl zahájen již na jaře přednáškou o islámu.

Také projekt Tanec pro zdraví a radost bude pokračovat, den a hodinu zatím lektoři neoznámili.

Nepočítejte s předvánočním posezením v zavedeném formátu – nejsou kapacity, kam by se už téměř čtyři stovky členů vešly. Zvažujeme jiné možnosti a uvítáme iniciativní návrhy. K setkání s jubilanty dojde zřejmě koncem listopadu.

Zájezdy do termálů budou: 17. 10. Aqualand Pasohlávky, 31. 10. Dunajská Streda, 14. 11. Aqualand Pasohlávky, 29. 11. Velký Meděr, 12. 12. Györ.

Říjen

2. 10. Oslava Dne seniorů, kterou pro všechny, organizované i neorganizované, pořádá město Mikulov v zámeckém sále od 14 hodin.

3. 10. Výběr a informace v 15 hodin

          Schůze výboru v 16 hodin

5. 10. Výlet do Kurdějova. Vede L. Holubová. Odjíždíme v 8.30/8.35 do Kurdějova. Tam si prohlédneme mj. opevněný kostel a nazpět se zastavíme v Hustopečích.

9. 10. Směry židovství. Přednáška Mgr. Šuby v 15 hodin. Plánovaní Pamětníci odsunuti na později.

12. 10. Boskovice, vede M. Šatná. Odjezd v 7.15/7.20. Navštívíme ve dvou skupinách postupně zámek a židovské město, případně muzeum. Oběd je zajištěn. V 15 hodin se zastavíme ve Svitávce podívat, jak po roce pokročila rekonstrukce Löw-Beerovy vily.

18. 10. Křesťanská náboženství v 15h v ECM na Purkynově ul. v přehledné orientaci nám pomůže C. Hrubý v oblasti nám tak málo známé.

24. 10. Marie Terezie. V 15 hodin se sejdeme v archivu s p. ředitelem Svobodou u příležitosti jejího jubilea.

25. 10. O osobním bezpečí. Ve 14 hodin v tanečním sále v přízemí budovy MěÚ Mikulov. Navštíví nás odbornice na tuto problematiku ze SMK. Pořádá Městská policie.

Zájemci o Teplice 28. 5. – 2. 6. 2018 hlaste se urychleně p. Švecové, je již jen několik volných míst.

Dobromila Vlčková