Září v G-centru

Jedna z lidových pranostik praví: „září, na léto jde stáří“. Příroda už to má tak zařízené a také tuto pravdivou myšlenku prožívají naši klienti se svými denními radostmi i starostmi. Pro školáky začíná školní rok, pro pracující dlouhý čas těšení se na příští letní dovolenou a pro naše seniory možnost radovat se z akcí v domově a příznivého počasí.

V úterý 5. září za našimi seniory zavítala paní Darja, dovolím si říct „naše dobrovolnice“.  Na povídání měla zážitky z návštěvy Francie, které doplnila promítáním fotografií. Děkujeme a na podzim se budeme vídat v jiném formátu, a to při individuálních a společných setkáních. Těšíme se!

V pátek 15. září jsme se vydali na poslední letošní výlet. Navštívili jsme Galerii Závodný v centru Mikulova.

S úsměvem na tváři nás přivítala paní Petra, která nám krátce představila historii galerie, dále jsme měli možnost zhlédnout právě probíhající sochařskou výstavu skelných tavenin a byl nám prezentován spot o městě Mikulov. Po kulturním zážitku jsme se občerstvili výbornou kávou a domácími zákusky.

Děkujeme paní magistře Brucháčkové Závodné a zaměstnancům galerie za možnost návštěvy krásného místa v Mikulově, paní učitelce a učňům za vydatnou pomoc a „domácím“, myšleno seniory a zaměstnance za účast. Počasí nám vyšlo báječně a dle postřehů zúčastněných uživatelů se výlet moc líbil!

V pátek 22. září proběhla poslední vzdělávací aktivita zaměstnanců organizace, a to skupinové supervize u pobytových služeb, i u pečovatelů terénních služeb.

Tento den také navštívil naše seniory osobně probošt mikulovské kapituly a zájemců o duchovní setkání byla téměř plná jídelna. Děkujeme!

Se zahájením nového školního roku k nám začali pravidelně docházet učni zdejšího odborného učiliště, a to na skupinový odborný výcvik každý pátek v sudý týden, tak od 18. září na individuální praxi. Spolupráce trvá již roky a svým přínosem je důležitou pomocí oběma zúčastněným stranám.

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous

gcentrum02