Říjen v G-centru

V měsíci říjnu byl nabídnut poměrně pestrý program, a to hlavně v oblasti společenského života. Měli jsme naplánované různé aktivity, kulturně-hudební, vzdělávací či společenské.  

Hned v úvodu měsíce jsme se v pondělí, 2. října, s trojicí seniorů zúčastnili oslav Mezinárodního dne seniorů, který už tradičně pořádá vedení města v zámeckém sále. Příchozí seniorky obdržely od paní místostarostky růžičku, zasedli jsme společně k prostřeným stolům a zhlédli připravený program. Na zpáteční cestu do domova jsme dostali „výslužku zákusky“ a všem seniorkám poslalo vedení města růži. Děkujeme!

V rámci celorepublikové akce „Týden sociálních služeb“ jsme se v úterý, 4. října, prezentovali dnem otevřených dveří. Tato tradiční podzimní akce je organizována Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR, při které se představují sociální služby, působící v rámci zákona ve prospěch jejich uživatelů i široké veřejnosti.

Práce s učni

Ve čtvrtek, 12. října, se uskutečnilo pravidelné setkání vedení organizace se seniory uživateli našeho domova. Bylo zhodnoceno uplynulé období a přítomní byli seznámeni s plány na poslední tři měsíce letošního roku. V průběhu setkání byly promítnuty snímky ze života a akcí v letních měsících.

V neděli později odpoledne, 15. října, jsme u nás přivítali bluegrass a country skupinu „Popojedem“. Tento hudební styl jsme v domově ještě neměli. Partička hudebníků zahrála a zazpívala na dvě desítky písní, které se moc líbily. Děkujeme a těšíme se někdy příště!

Ve středu, 18. října, jsme přivítali pana Mgr. Františka Trávníčka, který nám představil svůj projekt o legionářích z Břeclavska. Přednáška byla zajímavá, doplněná obrazovou prezentací s odkazem na dějiny v období 1. světové války. Na závěr došlo k setkání pana Trávníčka s dcerou legionáře z nedalekých Rakvic, paní Libuší P., které se jako autor podepsal s věnováním do knihy o legionářských brášcích z Rakvic.

V sobotu, 21. října, k nám do domova zavítala okrsková volební komise s přenosnou volební urnou a téměř třicítka zájemců tak mohla uplatnit volební právo a zvolit si svého „favorita“.

Volby v G centru

Na středu, 25. října, byla naplánována beseda s městskou policií. Obsahem přednášky byla prevence možných ohrožení seniorů, a to činností tzv. „šmejdů“, a dalších nástrah, které dnešní doba s sebou nese. Jsou mezi námi tací, kteří se nezastaví před ničím a neštítí se okrást seniory. Na závěr všichni přítomní dostali od strážníků malou pozornost. Děkujeme!

I v průběhu října za našimi seniory docházela paní Darja, „naše dobrovolnice“. Bylo tomu tak v úterní odpoledne 10. a 24. října. Témata byla: povídání o dr. Karlu Jüttnerovi, profesoru mikulovského gymnázia a zakladateli místního muzea, a zážitek ze setkání s americkým spisovatelem Robertem Fulghumem. Děkujeme!

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách: www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous

Barvení listů koláž