Když odvaha nechybí…

Když odvaha nechybí… 

… a přijde nabídka, najde se pár odvážných lidiček a nazvou se BEZVA SEN.

S nápady se roztrhl pytel. „Guláš bude ze srnky, stánek si nazdobíme v přírodním stylu, ten sežene to a ten zas ono…“

Konce několika porad vyznívaly optimisticky. Jak se blížil termín naší akce, nervozita stoupala, ještě že jsme už ve věku, kdy tolerance, ochota, pochopení a dobrá nálada nejsou pro nás jen pouhá slova. A protože jsme všichni chtěli, podařilo se uvařit 40 litrů guláše, postavit stánek, všechno navozit, vyzdobit ale ouha! Den "D" začal deštěm. Máme ale bezva kamarády! Zatímco my ve stánku vyhlíželi alespoň trochu modré oblohy a porotu, manželé Holubovi a Sukupovi běhali a stavěli nad našimi stoly a lavicemi deštníky a plachtu, aby si návštěvníci mohli u nás udělat pohodlí. Moc děkujeme!

Nakonec vše dopadlo dobře, guláš chutnal, srnčích bobků a hřbetů jsme rozdali moc, zahřála nás slova chvály i trocha dobré borovičky.

Lidka se na chvíli stala mediální hvězdou a diskutovala s novinářkou, Jenda se „zajícem“ obstarával spojení s okolím, Alča počítala a střežila naši tržbu, zkrátka bezva senioři.

Z pilné práce nás vytrhl mikrofón, který hlásil výsledky soutěže. Z 32 stánků byl náš, s číslem 26 ohodnocen druhým místem!

Radost z úspěchu přišla právě včas, už nám některým ubývaly síly. Bylo to krásné a bylo toho dost.

vaši BEZVA SENioři 

gulase seniori01