Místní organizace svazu důchodců

Neuvěřitelné, už tu bude prosinec!

Vlastně jen jeho první polovina. Tu druhou necháváme zcela ve vašich rukách.

4. 12. Aqualand. I ten necháváme na každém jednotlivci. Po zrušení téměř všech výhod nemá smysl organizovat společné akce. Kdo budete mít i nadále zájem, pamatujte, že zbytek výhod platí jen první úterý v měsíci.

5. 12. ve 14 hodin výběr nedoplatků

v 15 hodin schůze výboru

 v 17 hodin cestopisná přednáška o Indonesii

6. 12. Kittenbergské zahrady – POZOR! Odjezd již v 9.30 hodin

8. 12. v 16 hodin Bc. Lyčka – prezentace „Cihelny okresu Břeclav“. Přijďte se radovat z toho, jací zapálení vědci vyrůstají v našem okolí.

12. 12. Györ. Odjezd jako obvykle v 6.00/6.05 hodin.

Vánoční dílnička v 15 hodin

15. 12. Rybniční zámeček – tradiční výlet linkovými autobusy. Odjezd linkou 585 ve 12.13 hodin od parku. Je pro nás výhodné, že termín posunuli organizátoři o týden dříve, takže se bude moci zúčastnit více zájemců o tento krásný předvánoční zážitek.

Doplňky a připomínky

Především omluva za nedopatření v minulém čísle, kde jsme o 300 let omladili Marii Terezii.

V tomto roce vyjdou ještě dvě čísla, ale upozorňujeme již v předstihu, že nový rok 2018 zahájíme výstupem na Svatý Kopeček (ve 13 hodin, s různě obtížnými trasami).

Nezapomeňte

28. 11. ve 14 hodin přijít do kinosálu na zahájení předvánoční nálady.

29. 11. v 15 hodin v ní budeme pokračovat dílničkou, tentokrát pro sebe, a jinými výrobky, než které jsme s radostným nadšením připravovaly pro naše čtyři desítky jubilantů (přineste si nůžky a hedvábný papír, třeba jen malé kousky).

29. 11. v 6 hodin odjede jiná skupina do Veľkého Mederu.

30. 11. se NEKONÁ ohlášená přednáška dr. Sobotky o Západní Gruzii pro pracovní zaneprázdnění lektora. Přeloženo na leden.

O nejzajímavějších akcích, které byly v měsíci listopadu, budeme informovat v příštím čísle. Jednu však uvádím již nyní. V dobách, kdy naše organizace neměla žádné vlastní prostory, uchylovali jsme se, kam nás přijali. Některé besedy se uskutečnily i v Městské knihovně. 9. 11. jsme jí to mohli oplatit. Do jejích malých prostor by se nevešly desítky zájemců o přednášku MUDr. Radima Uzla. Naši členové se v hojném počtu zúčastnili a byli nadšeni.

V sobotu 2. 12. máme další možnost pro získání předvánoční nálady na adventním koncertě v ECM na Purkyňově ulici, začátek je v 17 hodin. A ještě k tomu možnost získat drobné a milé dárečky, jejichž zakoupením přispějeme na domov pro matky s dětmi.

Ostatní předvánoční akce (a nebude jich málo) sledujte individuálně v tisku a budeme se na nich v hojném počtu potkávat.

Dobromila Vlčková

 

Text pod foto: Beseda s MUDr. Radimem Uzlem