Leden v G-centru

První měsíc nového kalendářního roku jsme prožili v duchu doznívání Vánoc a oslav příchodu nového roku. Po Třech králích jsme odstrojili stromečky, uložili vánoční ozdoby a světla, soustředili se na volbu prezidenta republiky, které se aktivně zúčastnila v obou kolech více než polovina ubytovaných v pobytových službách.

Ve volném čase jsme se věnovali rukodělným a kulinářským činnostem, vyráběli různé maličkosti a užívali běžné spokojenosti života. První měsíc roku utekl jako voda.

Dne 31. ledna jsme společně popřáli paní Marii P., poseděli u prostřených stolů a oslavili jsme její narozeniny. Děkujeme za pozvání a přejeme hlavně zdraví! 

Ve středu 3. ledna bylo uskutečněno první letošní společné setkání vedení organizace s klienty domova. Byl zhodnocen průběh uplynulého roku a přítomným byly sděleny plány na rok s letopočtem 2018. Dále byly promítnuty fotografie z období říjen až prosinec 2017. 

V soboty 13. a 27. ledna se zájemci měli možnost účastnit přímé volby prezidenta republiky. Volební komise k nám dorazila a každý, kdo se rozhodl využít svého práva volit, vhodil hlasovací lístek se jménem svého favorita.

V úterý 16. ledna naše seniory navštívila paní Darja, dobrovolnice, která svůj volný čas věnuje setkání s klienty domova. Tématem byla aktuální událost, a to povídání o prezidentech, těch bývalých i současných.

Ve středu 24. ledna byl uspořádán turnaj ve stolní hře „Člověče, nezlob se!“. Čtyři skupiny hráčů u stolů rozehrály „základní kola“, ze kterých vždy postoupil vítěz do finále. Po férovém boji se vítězkou turnaje stala paní Ladislava O. Všichni zúčastnění obdrželi malé pozornosti.

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách: www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.
Pavel Rous

 gcenrum

Odstrojení stromků

Výroba vloček

Volba prezidenta