Duben v G-centru

Letošní duben nám přinesl až nezvykle krásné a příznivé počasí, čehož jsme pravidelně využívali a zahájili tak „venkovní“ sezónu. Po dlouhé zimě to je příjemná změna, která nastala s příchodem jara!

Od neděle 8. dubna začal do domova docházet dobrovolník pan Yury K. Cestu k nám si našel prostřednictvím Českého rozhlasu a projektu: „Vnoučata na přání“, což je pokračující jarní část jiného projektu: „Ježíškova vnoučata“.

Cílem projektu je dobrovolnická činnost, spojená s návštěvami u seniorů. Pan Yury je cizinec, studující v Česku, každou neděli přijíždí z Brna a věnuje svůj volný čas našim seniorům. Děkujeme a vážíme si takové aktivity.

V úterý 10. dubna se setkalo vedení organizace s klienty domova pro seniory. Pravidelná čtvrtletní společná setkání mají svoji dlouholetou tradici a jsou seniory vítána. Řekli jsme si, co nás čeká ve druhém čtvrtletí, a byly promítnuty fotografie ze života v organizaci v měsících leden až březen.

Ve čtvrteční odpoledne 5. a 19. dubna navštívila seniory v domově dobrovolnice paní Darja. Dokončila své vyprávění o prezidentech naší země a při posezení v zahradním altánku předčítala z knihy. Děkujeme!

V pátky 13. a 27. dubna za seniory přišly návštěvy z fary, proběhly malé mše. Jsme rádi, že se tyto návštěvy pravidelně pro zájemce uskutečňují. Děkujeme!

V pátek 20. dubna prováděli praktickou výuky v našem zařízení žáci zdejšího učiliště. A protože bylo krásné počasí, tak vyrazili v doprovodu paní učitelky a jedné naší pracovnice na malý výlet s několika klienty. Obešli blízké okolí G-centra. Na výletě se seniorům moc líbilo a byli za tuto změnu rádi. Děkujeme učňům a paní učitelce za pomoc!

V pátek 27. dubna byl společným finále ukončen třetí ročník projektu: „Jedeme v tom společně, aneb Jedeme po vlastech československých!“ Této aktivity se zúčastňují klienti domova pro seniory pravidelně. Více z akce uvedeme v příštím vydání ZM.

Další společně organizované odpolední aktivity byly zaměřeny na přípravu svátků jara: vyráběli jsme dekorace a před Velikonocemi byli upečení dva beránci.

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách: www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous

g centrum

Projekt

Výroba váziček