Promoce studentů univerzity 3. věku v Praze 

Šest studentek a jeden student v letošním roce promovalo na Virtuální univerzitě 3. věku při České zemědělské univerzitě v Praze. Slavnostní ceremoniál proběhl 14. května 2018.

Již třetím rokem Městská knihovna Mikulov umožňuje seniorům další vzdělávání. Pod záštitou ČZU pořádáme virtuální univerzitu, která probíhá semestrálně. Témata si volí studenti z připravené nabídky, většinou z oboru historie. Nejzajímavější a nejvíce navštěvovaný byl kurz Genealogie doplněný přednáškou pana Josefa Janíčka, který se podělil o praktické zkušenosti z této oblasti.

Na konci každého semestru se mohou studenti zúčastnit závěrečného semináře. Takto jsme navštívili Doloplazy, Olomouc, Chotěboř, Zábřeh a Tišnov. Pořádající konzultační střediska vždy připraví přednášky, zorganizují prohlídky a kulturní program, kterým prezentují své město a organizaci.

Již nyní se mohou zájemci přihlásit do nového běhu VU3V, téma je tentokrát Potraviny a spotřebitel. Přednášky se budou zabývat bezpečností, kvalitou a označováním potravin z pohledu spotřebitele. Výhodou je, že účastníci nemusí dojíždět, stačí dojít do knihovny. Pro úspěšné absolvování semestru je však důležité, aby senioři uměli pracovat na počítači a zvládli po každé lekci test. Studijní materiály jsou k dispozici po přednášce a my jsme připravené pomoct v rámci základní výuky práce na PC i naučit studenty systému pro vyplňování testů.

Jsme velmi hrdí na naše první úspěšné studenty, či spíše studentky a věříme, že ve studiu budou i nadále pokračovat a svým postojem a přístupem inspirují další. Vždyť vzdělání sluší všem!

Ilona Salajková

promoce