Květen v G-centru

Květen je měsícem „hojných“ narozenin, z nichž mnohé byly oslaveny společně v jídelně domova. Dne 2. května oslavil významné životní jubileum pan Jiří P., který se narodil na prvního máje, dne 21. května jsme společně popřáli paní Marii H., narozené 19. května, a dne 22. května oslavila „polokulaté“ výročí narození paní MUDr. Marie P. Všem jmenovaným jsme popřáli hlavně zdraví, spokojený život a poděkovali jsme za pohoštění, kterého s nám dostalo.

Ve čtvrteční odpoledne, 3. a 24. května, se uskutečnily návštěvy paní Darji, naší dobrovolnice. V tomto čase předčítala seniorům z knihy. Děkujeme a vážíme si její trvalé přízně!

Ve středu, 9. května, jsme si v předstihu připomněli svátek, připadající na druhou květnovou neděli, a to Den matek. Pozvali jsme k nám paní učitelky a děti z MŠ „Sluníčko“, které si připravily krásné kulturní pásmo říkanek a tanečků. Závěrem předaly přítomným seniorkám květiny, které nám sponzorsky darovala paní H., rodinná příslušnice jedné z našich uživatelek, jako poděkování za péči, která je poskytována všem seniorům v domově. Děkujeme!

V pátek, 18. května, jsme se po snídani vydali na první letošní výlet. Cílem byla návštěva kostela sv. Václava v centru města. Před vstupem do kostela nás osobně přivítal probošt mikulovské kapituly, pan Pavel Pacner. Než jsme vstoupili do svatostánku, tak nás čekala celkem namáhavá fyzická činnost, a to zdolání několikerých schodů. Vydatně nám pomohla městská společnost Tedos, která instalovala nájezd na schodiště z Kostelního náměstí.

Pan probošt nám krátce povykládal o historii kostela, o zajímavostech, kterými se liší od podobných staveb, např. umístěním varhan, oratoří pro tehdejší majitele panství, ochozem pro konšele či štukem zdobeným stropem. Vše jsme si samozřejmě detailně prohlédli.

Následovalo zastavení v jedné z místních cukráren, kde jsme se občerstvili dobrou kávou, pitím, zákusky či zmrzlinou a příjemně jsme zde poseděli. Před obědem jsme se vrátili do domova.

Děkujeme žákům učiliště, pracovníkům i klientům za hladké zvládnutí výletu, speciální poděkování patří panu proboštovi, pracovníkům společnosti Tedos a majitelům cukrárny, kteří svým dílem přispěli k našemu dobrému počinu!

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách: www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous

g centrum

gcentrum02