Senioři České republiky, z. s., základní organizace

Na sklonku prvního pololetí

Jen letmý návrat k akcím, o nichž se ještě nepsalo

Byly to především dva zájezdy. 6. 6. do Brna s M. Havranovou a 15. 6. do Lednice s Ing. Havlem (o tom až příště). Vyjet dle plánu na Špilberk se řidiči nepodařilo, tak jsme se hned na počátku pořádně unavili. Pak už byly jen samé plusy. Kasematy, prohlídka výstav na hradě, pak zcela ojedinělá možnost návštěvy brněnské pobočky ČNB se dvěma výstavami a třešničkou na dortu byla prohlídka logistického centra firmy Quehenberger v Modřicích, kam exkurze vůbec nechodí, ale kam jsme se díky pí Havranové dostali. (A žasli.)

Plány

Toto číslo je posledním před prázdninami. Jako každoročně budete naše informace dostávat jen jednou měsíčně, tj. 28. 7. a až 1. 9. Proto je nutno sledovat vývěsku, protože může dojít k některým programovým změnám. Ze stejného důvodu musíme už nyní zveřejnit plán na srpen a první polovinu září.

1. 8. zájezd Polička, Litomyšl. Odjezd již v 5.30 h, neboť nás čeká dost dlouhá cesta a rezervaci v muzeu máme na 8.30. Ve dvou skupinách si prohlédneme muzeum a zájemci budou moci dále navštívit věž, na které se narodil Bohuslav Martinů, případně hřbitov s jeho hrobem. V plánu je i prohlídka městských hradeb s průvodcem. Někteří už raději posedí. Bude možnost oběda v několika zařízeních na náměstí a v okolí. Ve 13.30 odjedeme do Litomyšle, kde bude jednohodinová prohlídka města společně a pak podle sil a zájmu individuálně. Cesta zpět nebude o mnoho kratší, takže počítejte s návratem do 21 hodin. Vedou P. Porubská a D. Vlčková

7. 8. výběr na Mor. Kras a Jindřichův Hradec ve 14 h, pak v 15 h schůze výboru a v 16.30 informační schůzka přihlášených na zájezd do Albánie.

15. 8. zájezd do ZOO Lešná pro prarodiče s vnoučaty. Odjezd v 8 h. Vede J. Kimmelová. Prohlídka ZOO trvá min. 4 h, zámku 45 min. V ZOO je několik restaurací, kde můžete poobědvat.

28. 8. zájezd do Uherčic a Jemnice. Odjíždíme v 7 h a pojedeme rakouským Podyjím přes Retz, Hardegg, příp. Raabs. Hranice přejedeme ve Vratěníně a na 10.30 až 11.00 máme rezervovanou prohlídku zámku Uherčice, který se už konečně dočká opravy, takže ho ještě uvidíme v původním stavu. Na další cestě se zastavíme na oběd v Polici a odpoledne si projdeme s průvodcem starobylé město Jemnice. Vracet se budeme přes Mor. Budějovice, kde bude dle časových možností kratší zastávka. Vede D. Vlčková za vydatné pomoci M. Havlíkové.

3. 9. bude 100JENTAK v 15 h. Stálé účastnice mají přes prázdniny zadaná témata Muži. Další zájemci jsou vítáni, aby si poslechli zajímavosti nebo přispěli i mimo zadané téma jakoukoli zajímavostí k 100. výročí republiky.

4. 9. se bude vybírat na Kuks a 10. 9. se sejdou Pamětníci s Mgr. Šubou. Do Aqualandu pojedeme 5. 9.

Bližší podrobnosti a další akce na září budou v prázdninových číslech.

Dobromila Vlčková

senorCRi vylet