Klub seniorů informuje 

V měsíci červenci a srpnu se v našem klubu žádné velké akce nekonaly.

Každé úterý odpoledne od 14 hodin jsme se pravidelně scházeli v atriu Centra pro volný čas na Vrchlického 11 a opékali špekáčky, povídali si, zpívali, ale také udělali něco pro své zdraví a zacvičili si. Do uzávěrky Zpravodaje se naši členové sešli celkem sedmkrát, a to v celkovém počtu sto třiceti sedmi seniorů. Nejvíce se nás sešlo dne 14. srpna, a to dvacet čtyři seniorů a nejméně 31. července, a to jen třináct seniorů. To letní odpoledne bylo úmorné vedro 37 °C ve stínu, a tak účast na této akci mnohé odradila. Dá se říci, že kromě jednoho úterního odpoledne, kdy trochu zapršelo, se naše akce konaly vždy ve velkém vedru, i když v atriu centra bylo celkem příjemně. Ale touha sejít se s přáteli a přijít na jiné myšlenky byla rozhodně silnější. A proto počet zúčastněných byl vždy více jak dostačující. Ještě nás do konce měsíce srpna čekají dvě opékací akce, naposledy však dne 28. srpna a od měsíce září začne opět pravidelná činnost.

Lze tedy konstatovat, že všechny opékací akce v tomto roce se mimořádně vydařily. Kromě špekáčků a párků, které si každý přinesl sám, se stoly v atriu doslova prohýbaly od dobrot, které zúčastnění přinesli. Byly to nejen výborné koláče, ale i spousta ovoce a zeleniny a plno dalších dobrot. Nechybělo ani výborné kafíčko. Všem těm, kteří se jakkoliv podíleli na těchto skvělých akcích, patří velké poděkování. Především však manželům Popovským, paní Valerii Eliášové, Štěpánce Moravcové a celé řadě dalších. Výčet by byl hodně dlouhý. Moc si toho vážíme a dovedeme to ocenit. Dá se říci, že jsme skvělý kolektiv!

Členové našeho klubu se během měsíce července a srpna rozhodně nenudili. Někteří byli na letním táboře, jiní na dovolené, u moře, u dětí a jinde. Naše město Mikulov a také další spolky a organizace připravily na toto období celou řadu skvělých a nezapomenutelných akcí, koncertů a výstav, kterých se mnoho našich členů pravidelně zúčastňovalo. I tentokrát bylo rozhodně z čeho vybírat!

Akce v měsíci září:

5. 9. Plavání Aqualand Moravia v Pasohlávkách

            Odjezd v 9.30 hodin z tradičních stanovišť. Přihlásit se můžete již v měsíci srpnu nebo začátkem září na našich akcích a také telefonicky na čísle: 723 715 533.

12. 9. Vinobraní v klubu od 14 hodin v sále centra

            V kulturním programu vystoupí členky pěveckého sboru a k tanci a poslechu zahraje pan Miloš Škamrada.

19. 9. Zájezd do Strážnice a Modré u Velehradu

            Ve Strážnici navštívíme skanzen a výrobu spojenou s prodejem modrotisku a v Modré areál Živá voda s botanickou a sladkovodní expozicí. Podrobné informace k zájezdu na naší společné akci 12. září.

            V tomto termínu se měl uskutečnit plánovaný družební zájezd k našim přátelům do Zlína, který se nekoná. Prostory našich přátel ve Zlíně na Kvítkové ulici jsou v rekonstrukci a tak se tato vynikající akce přesouvá na příští rok.

26. 9. Svátek seniorů v klubu ve 14 hodin v sále centra

            V kulturním programu vystoupí děti MŠ Pod Strání a žáci ZUŠ Mikulov, k tanci a poslechu zahraje Rytmik z Dolních Kounic.

Na všechny tyto akce srdečně zveme všechny naše členy a další příznivce. Přijďte, nebudete litovat!

Libuše Danielová

klub senioru