Letní měsíce v G-centru

Dva letní měsíce jsou časem plánovaného a zaslouženého „odpočinku“ pro většinu zaměstnanců organizace, tedy obdobím, ve kterém jsou postupně čerpány dovolené. Samozřejmostí je zajištění provozu a péče o klienty organizace. Jedná se tedy o čas relaxace a k nabrání sil do další práce, ale v podstatě je to období náročné, neboť někteří odpočívají na dovolené a ostatní mají zvýšené úsilí na pracovišti. Zvládli jsme to a to je hlavní!

V červenci společně oslavili narozeniny: dne 3. července paní Helena K., dne 7. července paní Ludmila L. a dne 18. července byla uspořádána narozeninová oslava paní Libuše P., která se narodila 7. 7. V srpnu jsme dne 27. srpna při společné oslavě popřáli paní Dragici P. a panu Milanu Ch. Všem oslavencům přejeme hlavně zdraví a děkujeme za pozvání.

Ve středu 11. července proběhlo tradiční čtvrtletní setkání vedení organizace s uživateli domova pro seniory. Pravidelná akce měla stejný scénář, byly promítnuty fotografie z akcí v uplynulých třech měsících a byl dán prostor k dotazům seniorů.

Ve dnech 12., 26. července a 21. srpna proběhly návštěvy paní Darji – dobrovolnice. Diskutovalo se o turismu a jeho rozmachu v našem krásném městě, předčítalo se seniorům z knihy o archivu, povídalo se o pranostikách a v srpnu byla návštěva tematicky věnována kulatému výročí okupace Československa spojeneckými vojsky Varšavské smlouvy.   Děkujeme!

V úterý 17. července jsme si naplánovali a uskutečnili společné grilování na zahradě. Seniorky si připravily na tuto akce slušivé klobouky, počasí se odpoledne „umoudřilo“, a tak jsme na zahradě poseděli, pochutnali si na hovězích burgerech, grilovaném cigáru a dalších pochutinách. Děkujeme dodavateli stravy za přípravu ingrediencí a zaměstnancům za zajištění setkání. Bylo to prima!

V pátek 20. července nás po roce opět navštívili malí bojovníci, vedeni panem P. Dohnalem a M. Tručkou. Ukázali nám své umění, předvedli trénink a na závěr i boj „muže proti muži!“ Děkujeme všem za předvedené výkony a těšíme se rok!

Na pravidelnou návštěvu za seniory zavítal i pan farář, a to v pátky 20. července a 24. srpna. Děkujeme za ochotu!

Měsíc červenec a srpen jsme dále věnovali společným aktivitám, s ohledem na velmi „horké“ počasí se pravidelně posedělo ve stínu budovy na zahradě, povídalo se, předčítalo z knihy a také proběhly malé dovednostní soutěže.

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách: www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous

gcentrum