Vinařství Volařík letos sbírá jeden úspěch za druhým 

Vinařství Volařík se podařil nevídaný kousek na domácí vinařské scéně. Nejenže se stalo potřetí Vinařem roku, ale současně si v letošním roce odnáší nejvyšší ocenění z dalších dvou nejprestižnějších vinařských soutěží v České republice. Získalo Championa na Valtických vinných trzích i nejlepší kolekci v Králi vín 2018.

Poprvé získalo vinařství titul Vinař roku v roce 2011, podruhé v roce 2014. Vítězství v této soutěži je o to cennější, že rozhoduje součet bodů za nejvýše hodnocených pět vín. Vína hodnotí mezinárodní porota, z níž jsou někteří členové držiteli celosvětově uznávaného titulu Master of wine. Championa Valtických vinných trhů získalo vinařství letos počtvrté a ocenění za nejlepší kolekci vín v Králi vín si odnáší sedmým rokem.

Zakladatel vinařství, Ing. Miroslav Volařík, letošní úspěchy komentuje: „Ocenění získaná v roce 2018 potvrzují dlouhodobou vysokou úroveň produkce vín z Vinařství Volařík a dokládají kvalitní práci celého vinařského týmu. Náročná sklizeň 2017 byla technologicky dokonale zvládnutá enoložkou vinařství Ing. Eliškou Beckovou, která nyní zaslouženě sbírá úspěch za úspěchem.“ Sama Eliška pak dodává: „Jsem ráda, že veškeré naše společné úsilí pro zrození vín náročného ročníku 2017 přineslo takové nečekané odměny. Je pro nás obrovská čest nést titul Vinař roku 2018 a ještě k tomu získat ocenění za nejlepší kolekci v neméně prestižní soutěži Král vín. Oceněním nejvyšším je ale pro každého vinaře spokojený okruh milovníků vín, kteří vám fandí a vidí, že vína tvoříte srdcem.“

Vinařství se v letošním roce přesunulo do nových prostor v Mikulově, kde mohou návštěvníci vína ochutnat na terase s neopakovatelnou vyhlídkou na dominanty města.

Vinařství Volařík obhospodařuje 80 ha vlastních vinic v Mikulovské vinařské podoblasti a soustředí se na výrobu tichých bílých vín, zejména na odrůdu Ryzlink vlašský, rýnský a Pálavu. Nabídku doplňují Sekty Volařík, mošty a vína rosé. Vinařství je členem Aliance vinařů V8, spolku vinařů Dunajovské kopce, VOC Mikulov a VOC Pálava.

Markéta Sojková, Vinařství Volařík

Vinarroku Beckova Volarik

Eliška Becková a Miroslav Volařík