Září v G-centru

Léto je za námi a čas, který trávíme v G-centru, pokročil k podzimu. Splnili jsme plánovaný výlet do centra města, se zahájením školního roku se k nám vrátili k praktické výuce žáci místní střední odborné školy a život v domově plynul svým poklidným „tempem“.

Ve dnech 11. a 25. září zavítala k seniorům naše „stálice“ – paní Darja, která se už druhým rokem v rámci dobrovolnické činnosti věnuje seniorům v domově. Diskuze byly směřovány k vinobraní, zvláště tomu pod Pálavou, a ke svátku patrona naší země – svatému Václavovi. Děkujeme a moc si vážíme vstřícnosti naší dobrovolnice!

V pátek 14. září jsme měli naplánován a byl uskutečněn poslední letošní výlet do centra města. I přes nepříznivou předpověď počasí jsme se po snídani vydali na cestu. Cílem byla procházka částí města a posezení v cukrárně.

Zastavili jsme se u pomníku obětem II. světové války, prošli jsme ulicí Pod Platanem, Koněvovou a ulicí Svobody do cukrárny pod Náměstím. Při putování jsme se setkali s řadou „problematických“ míst, a to především pro vozíčkáře: místy úzké až šířkově neprůjezdné chodníky, absence „nájezdů“, vysoké obrubníky či na nově opravených chodnících žlábky pro odtok dešťové vody bez krycích mřížek.

Cestou zpět jsme byli nuceni přidat do kroku, neboť nás na ulici Piaristů začaly skrápět kapky deště. Všechno je jednou poprvé a za ty roky, co organizujeme výlety pro naše uživatele pobytových služeb se nám takový nečas „vydařil“ poprvé. I přesto se výlet povedl.

Děkujeme paní učitelce a žákům střední odborné školy za pomoc, uživatelům za výdrž a spolupracovníkům za obětavost!

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách: www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous

gcentrum