Říjen v G-centru

První podzimní měsíc nám spokojeně plynul a užívali jsme si klidu a pohody. Pomalu a jistě se chystáme na pravidelný závěr kalendářního roku, v rukodělných činnostech začínáme s přípravami na advent poněkud dříve, neboť motorika už není, co bývala.

Ve středu 3. října bylo zorganizováno poslední letošní pravidelné setkání seniorů s vedením domova. Opět jsme si popovídali o splněných plánech, tentokrát z období léta a řekli jsme si, co budeme prožívat v posledních třech měsících letošního roku.

V sobotu 6. října byla pro paní Marii P. zorganizována malá oslava u příležitosti jejích narozenin. Sešli se rodinní příslušníci a spolubydlící, nálada byla bezvadná a oslavenkyni bylo popřáno hlavně zdraví!

Volby do obecních zastupitelstev a senátu v obvodu Břeclav proběhly v domově ve dnech 6. a 13. října. Senioři z domova a nájemníci z DPS se zúčastnili doslova v „hojném“ počtu a svými hlasy spolurozhodli o konečném výsledku v obou kategoriích voleb. Jsme rádi, že využili svého občanského práva a dostavili se k volební urně.

V úterý 16. října navštívila seniory v domově paní Darja, které jsme prvně pogratulovali k získání mandátu zastupitelky. Následná rozprava byla věnována navýsost významnému tématu: vzniku samostatného československého státu, který letos oslavil 100. let! Děkujeme!

Dvě středeční odpoledne, a to 10. a 17. října, byla ve znamení společenské hry „BINGO“. Tato známá hra si našla své zájemce a vítězky klání v jednotlivých dnech obdržely, kromě obdivu, také malé pozornosti.

Poděkování: Děkujeme touto cestou panu Richardu Stachovi z Mikulova, který našim seniorům pravidelně daruje levandulové a bezinkové sirupy z vlastní produkce.

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ:

JSME TU PRO VÁS OD 1. ledna 2019 – PEČOVATELSKÁ SLUŽBA PŘIJEDE K VÁM O VÍKENDECH A SVÁTCÍCH

Naše Pečovatelská služba přijede k Vám domů ve dnech:

  • pondělí až pátek od 07.00 do 20.00 hodin
  • soboty, neděle a svátky od 08.00 do 18.00 hodin

Pomůžeme, podpoříme a poradíme Vám osobám se zdravotním postižením, s duševním postižením, chronickým onemocněním, rodinám s dětmi a seniorům v nepříznivých životních situacích, které obtížně zvládáte, například:

  • nakoupit, osprchovat, vykoupat, umýt na lůžku uklidit, doprovodit k lékaři, ke kadeřnici, na úřady, vyprat v naší prádelně, ohřát a podat jídlo, nachystat snídani, večeři, apod.

Jsme zde pro osoby ve věku 0–99 a více let. Dbáme na důstojný a individuální přístup podle Vašeho přání i vzhledem ke  spolupráci s rodinnými příslušníky.

Podrobnější informace získáte:

  • na mobilu: 728 538 520, tel. čísle 519 511 962
  • osobní návštěvou v kanceláři DPS, Pod Strání 7, Mikulov v PO–PÁ 07–15.30 hodin
  • na webu: www.gcentrummikulov.cz
  • e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách: www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous

gcentrum