Senioři České republiky, z. s., základní organizace 

Reminiscence na některé listopadové akce

Ke dvěma uskutečněným dílničkám je připojena fotodokumentace.

Bez ní, zato s pěknými vzpomínkami, se vracíme k rodinnému muzikálu Big, na kterém jsme byli v sobotu 10. listopadu v Městském divadle Brno na hudební scéně. Byl to vpravdě rodinný muzikál, první část byla přitažlivá pro děti, druhá zase pro dospělé. Spokojeni byli všichni. Škoda, že nás nejelo o třetinu více, na kterou by byla stačila kapacita autobusu.

PB124974

 

Plán akcí na prosinec 2018

4. 12. se naposledy v kalendářním roce sejde v 15 hodin výbor organizace. Žádáme členy, kteří přijdou ve 14 hodin platit na Györ (Bükfürdö se bude doplácet v lednu) a vyhlášené akce r. 2019, aby dodrželi ukončení plateb do 15 hodin a nenarušovali jednání výboru. Úsekoví důvěrníci mají poslední možnost zaplatit za své členy příspěvek na předvánoční setkání seniorů. (Pokud snad někdo nebude mít uhrazen poplatek za Bratislavu, na jeho místo čekají zástupy náhradníků.)

5. 12. se uskuteční plánovaný zájezd do Bratislavy. Hodinu odjezdu sdělí pořádající agentura až sedm dní před odjezdem. Proto sledujte vývěsku. Ale už víme, že odjezd bude od benzinové stanice Shell v blízkosti hotelu Zámeček. Zajišťuje J. Švecová.

7. 12., letos neobvykle brzy, začíná ve 13 hodin tradiční vánoční výstava na Rybničním zámečku, která potrvá ještě 8. a 9. prosince. Pojedeme společně jako každým rokem linkovými autobusy. Odjezd je ve 12.13 od parku linkou 585, ve Valticích přestoupíme na 555. Návrat v 16.43 nebo o hodinu později. Vede P. Porubská.

9. 12., aby toho nebylo tento týden málo, se sejdeme na předvánočním setkání seniorů ve velkém sále hotelu Galant. Zahájení je ve 14.30. Jako každoročně jsou pozváni představitelé města Mikulova. Poblahopřejeme jubilantům, bude kulturní program (vystoupení tanečního páru a pěveckého sboru Ptáčata), časná večeře a po ní nám zahraje k tanci a poslechu hudba. Co nebude: kolo štěstí, které příliš zdržuje a narušuje program. To nám však neubere radost ze setkání.

Program na další prosincové dny a počátek ledna bude uveden v dalším čísle Zpravodaje. V předstihu oznamujeme plánovaný zájezd na výstavu Titanik v Brně 20. 2. Máme rezervované vstupenky po 250 korunách.

12. 12. je letošní poslední zájezd do termálních lázní, a to do Györu s odjezdem v 6.00. V této souvislosti dodávám, že původně vyhlášené termály v lednu a únoru budou nahrazeny čtyřdenním pobytem v Bükfürdö 4.–7. března. Ušetří nám čtyři nepohodlné zimní cesty včetně nákladů na dopravu a souvislý pobyt přispěje více našemu zdraví.

13. 12. se přijďte uvést do pravé vánoční nálady na dílničku s paní Valluchovou a zdobením perníčků. Buď si přinesete vlastní napečené perníčky nebo použijete ty, které upeče p. Valluchová, která zajistí vše potřebné. Kdo má zdobičku, může si ji přinést. Začínáme v 15 hodin.

18. 12. bude kulminovat předvánoční atmosféra prohlídkou betlemů ze soukromé sbírky p. Ledvinové v Novosedlech a setkání s tamními členkami. Neuškodí, vezmete-li s sebou drobné občerstvení, aby vše neleželo na jejich bedrech. Odjíždíme linkovým autobusem v 9.10. Bylo by dobře, kdybyste se předem (nejpozději 15. 12.) nahlásili na tel. 721 998 712.

DOŠLO PO UZÁVĚRCE
Podařilo se zajistit tradiční zájezd do Teplic na 27. 5. – 1. 6. Vážní zájemci, hlaste se p. Švecové do 15. 12.

Dobromila Vlčková