Klub seniorů informuje 

Ten, kdo šel dne 21. listopadu v odpoledních hodinách kolem Centra pro volný čas na Vrchlického ulici, mohl zaslechnout známé tóny písně Či sú hody, naše hody… . To se v sále centra konala tradiční akce, a to Kateřinské hody.

Krásně vyzdobený sál, barevné listí a plápolající svíčky umocňovaly příjemnou atmosféru tohoto přátelského odpoledne a přilákalo rovných šedesát seniorů a seniorek. Připravený kulturní program v podání členů pěveckého sboru a přítomných vynikajících zpěváků pana Miroslava Hejče a Pavla Sukupa neměl chybu a všem přítomným seniorům se opravdu moc líbil. Nechyběla ani paní starostová se svým manželem, hodové právo a krojovaná chasa.

Ve svém středu jsme rádi přivítali milé a vzácné hosty, a to obě nové místostarostky MěÚ paní Leonu Alexovou a Sylvu Chludilovou a také paní Hanu Míčkovou, zástupkyni ředitele ZŠ Valtická. Mezi nás se přišlo pobavit a také si zatancovat osm obyvatel ze zařízení Srdce v domě v Klentnici. K tanci a poslechu tentokrát hrál pan Miloš Škamrada senior. Nechybělo ani vynikající pohoštění, a to chlebíčky, koláče, káva a vánoční punč.

Vedení Klubu seniorů děkuje členkám pěveckého sboru za velmi pěkný kulturní program, přípravu sálu, výrobu vynikajících chlebíčků, péči o naše seniory a také úklid po akci. Děkuje i panu Miroslavu Hejčovi a Pavlu Sukupovi, kteří svým profesionálním vystoupením přispěli ke zdárnému průběhu této tradiční akce. Mimořádné poděkování patří panu Zbyňku Turečkovi, Mirkovi Popovskému, obyvatelům zařízení Srdce v domě v Klentnici a paní Milušce Hrobařové za milé dárečky a další sponzorské dary. Také děkujeme paní Štěpánce Moravcové, Martě Gregorové, Valerii Eliášové a Jitce Mičkové za upečení vynikajících koláčů. Moc si toho vážíme a dovedeme to ocenit! Vřelé díky všem!

Kromě této tradiční akce jsme byli také relaxovat v Aqualandu Moravia v Pasohlávkách, besedovali jsme a členky pěveckého sboru připravovaly další kulturní programy na měsíc prosinec. Naši členové se také aktivně zúčastňovali většiny akcí organizovaných městem Mikulov a dalšími organizacemi a rozhodně jich nebylo málo, bylo z čeho vybírat. Nechyběli na příjezdu svatého Martina, tradičního koštu mladých vín a podobně.

Senioři, pozor!

Nezapomeňte, že dne 12. prosince ve 14 hodin v sále centra se uskuteční Vánoční posezení u stromečku. S vánočním programem vystoupí děti MŠ Habánská a členky pěveckého sboru při KS. Přijďte si zavzpomínat! Poslední akce se uskuteční ve čtvrtek 27. prosince ve 14 hodin v sále centra, a to Silvestrovská merenda. Ten, kdo se ještě nenahlásil, může tak učinit i telefonicky na čísle: 723 715 533. Přijďte se s námi rozloučit se starým rokem!

Na všechny tyto akce srdečně zveme všechny naše členy a další příznivce. Přijďte, rozhodně nebudete litovat!

Libuše Danielová

 

klubsenioru