Listopad v G-centru 

Těžko by se dala přirovnat některá z pranostik k průběhu letošního jedenáctého měsíce kalendářního roku. První část bylo až nezvykle teplo, ve druhé polovině „přituhlo“. Martin na bílém koni měl letos opět „týdenní zpoždění“, ale prvního sněhu jsme se přece jen dočkali…

U nás se společné aktivity směřovaly k závěru roku, s předstihem jsme připravovali vánoční výzdobu, přání a další maličkosti, které k nejkrásnějšímu období roku patří.

Ve dnech 1., 15. a 27. listopadu navštívila seniory v domově dobrovolnice, paní Darja. Zvláště poslední návštěva byla sváteční, neboť na úterý 27. 11. připadl mezinárodně uznávaný den dobrovolnictví – poděkování všem, kteří věnují kus ze svého času, osobního prostoru a nabízejí nezištně podporu či pomoc potřebným. Paní Darji jsme u té příležitosti poděkovali a předali jí za nás všechny kytičku. Vážíme si jejího přístupu a jsme moc rádi, že k nám pravidelně dochází. Ke každé návštěvě má připravenou aktualitu, v listopadových dnech to byla diskuze o „dušičkách“, o 17. listopadu a o regionálním tisku. DĚKUJEME!

V pátek 9. listopadu začínala ve městě akce: „Svatomartinský Mikulov“. Tato tradice má své pevné místo i v našem domově, každoročně s dodavatelem stravy připravujeme „Svatomartinské menu“ a místní vinaři nám u této příležitosti věnují pár vzorků k ochutnávce mladého vína. Letos jsme měli tuto možnost z vinařství Lípa Mikulov. Děkujeme majitelům vinařství a společnosti Maroli hotel za příjemný zážitek, dobré víno a chutné menu!

Středeční odpoledne 17., 14., 21. a 28. listopadu byla vždy věnována společensko-zábavní hře „BINGO“. Potrénuje se při ní paměť, jemná motorika, užije se nějaká legrace a vítěz vždy obdrží drobnost na památku. 

Společné aktivity byly věnovány přípravě na čas adventu, Vánoce a závěr roku: vyráběli jsme ozdoby, přání a další dekorace, které zútulní společné prostory domova a samozřejmě pokoje obyvatel.

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ:

JSME TU PRO VÁS OD 1. ledna 2019 – PEČOVATELSKÁ SLUŽBA PŘIJEDE K VÁM O VÍKENDECH A SVÁTCÍCH

Naše pečovatelská služba přijede k Vám domů ve dnech:

  • pondělí až pátek 07.00–20.00 hod
  • soboty, neděle a svátky 8.00–18.00 hod

Pomůžeme, podpoříme a poradíme Vám osobám se zdravotním postižením, s duševním postižením, chronickým onemocněním, rodinám s dětmi a seniorům v nepříznivých životních situacích, které obtížně zvládáte, například:

  • nakoupit, osprchovat, vykoupat, umýt na lůžku, uklidit, doprovodit k lékaři, ke kadeřnici, na úřady, vyprat v naší prádelně, ohřát a podat jídlo, nachystat snídani, večeři apod.

Jsme zde pro osoby ve věku 0–99 a více let. Dbáme na důstojný a individuální přístup podle Vašeho přání a spolupráce s rodinnými příslušníky.

Podrobnější informace získáte:

  • na mobilu: 728 538 520, tel. čísle 519 511 962
  • osobní návštěvou v kanceláři – DPS, Pod Strání 7, Mikulov, v PO–PÁ od 07.00 do 15.30 hod.
  • na webu: www.gcentrummikulov.cz
  • e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous

gcentrum

Bingo