Senioři České republiky, z. s., základní organizace 

Co vše se událo v prvním prosincovém týdnu

O akcích, které proběhly těsně před Vánoci, se dozvíte až v lednovém čísle.

Rekapitulace těch ze začátku prosince. 5. 12. jsme s cestovní kanceláří zajeli opět do Bratislavy, tentokrát nejen na prohlídku hradu a Starého Města, ale především na vánoční trhy. Ty jsme procházeli individuálně a vlastním tempem ke všeobecné spokojenosti.

V pátek 7. 12. se ty, které nemají možnost jet autem, vypravily linkovými autobusy (jako tradičně) na Rybniční zámeček zhlédnout vánoční aranže studentů Mendelu, letos obohacené o figurky z kukuřičného šustí paní Ziny Juřicové z Valtic. Někteří motorizovaní zajíždějí každoročně nejen na vánoční, ale i velikonoční aranže. Doufejme, že v roce 2019 dojde také k posunu zahájení na všední den (od doby, kdy je Velký pátek svátkem, linkové autobusy nejezdí) a budeme moci tu nádheru zhlédnout zase všichni, které to zajímá.

Obrovskou akcí prvního prosincového týdne bylo předvánoční setkání více než dvou set seniorů ve velkém sále hotelu Galant. Kromě pozvaných jubilantů přišlo i velké množství členů, což nás všechny velice potěšilo. Vedení hotelu Galant nám vyšlo vstříc stejně jako sponzorky Jana Kopřivová a Kateřina Procházková. Větší část dárků pro jubilanty poskytlo město Mikulov za přispění okolních obcí. Přítomný pan starosta a senátor Rostislav Koštial s paní místostarostkou Sylvou Chludilovou po pozdravných projevech dárky jubilantům předali. Setrvali s námi i na kulturní program. Ten obsahoval vystoupení pěveckého sboru Ptáčata ZŠ Valtická pod vedením p. uč. Hlavačkové. Druhá část programu byla malým mikulovským Star Dance. Viděli jsme standardní i latinskoamerické tance v podání mladinkého tanečního páru, provedené s velkou bravurou a elegancí. Veliký dík všem, kteří nás potěšili. Posezením při večeři, zákuscích a kávě, družném hovoru a za doprovodu hudby k poslechu i tanci pozdní odpoledne gradovalo.

Co nás čeká v prvním měsíci nového roku

Již dříve byl zveřejněn podrobný plán na jeho první polovinu.

Následující akce: 23. 1. zájezd na třicet nejlepších čínských artistů. Odjíždíme do Brna od kapličky v 17.15

25. 1. cestopisná přednáška p. Sobotky Arménie a Tbilisi začíná v 16 h. Původně plánovaná Východní Gruzie bude příště (někdy na podzim).

29. 1. doplnění poznatků o Dolních Dunajovicích s p. Červenou. Začínáme v 15 h.

Další setkání nad stránkami Zpravodaje bude až v lednu. Proto již nyní přání nám všem, i těm, kteří nás mají rádi. POHODOVÉ VÁNOCE V KLIDU A POKOJI, PLNÉ KRÁSNÝCH MEZILIDSKÝCH VZTAHŮ A LÁSKY.

Dobromila Vlčková

seniori galant

pěvecký sbor Ptáčata při ZŠ Valtická